Læsetid: 5 min.

Mellem fortælling og tilstand

Jan Krogsgaard debuterer til januar med ’Response to Impact’, en tekstsamling om erfaringer og begivenheder fra en 8-årig periode, hvor han opholdt sig i Asien for at lave film og søge en større fortælling
Jan Krogsgaard debuterer til januar med ’Response to Impact’, en tekstsamling om erfaringer og begivenheder fra en 8-årig periode, hvor han opholdt sig i Asien for at lave film og søge en større fortælling
1. december 2017

Response to Impact indeholder knap tre hundrede tekstkoncentrater forfattet af Jan Krogsgaard, der måske er et nyt navn i litteraturen, men som i mange år har arbejdet med både film, musik og kunst.

Jan Krogsgaard er ophavsmand og manuskriptforfatter til dokumentarfilmen Burma VJ – Reporting form a Closed Country, der beskriver en gruppe burmesiske undergrundsjournalister, som sætter livet på spil for at dokumentere de store demonstrationer, som fandt sted i Rangoon i 2007, da buddhistiske munke gik på gaden i protest mod regimet i Myanmar. Den havde premiere i 2008, fik stor international opmærksomhed og blev nomineret til en Oscar.

Samtidig arbejdede han på et filmprojekt om De Røde Khmerer i Cambodja. Når han ikke var optaget af de to filmprojekter, trak han sig tilbage til sin base i Vietnam på en ø i en bugt, hvor han også befinder sig, da Information kontakter ham. De erfaringer, han har gjort sig de tre steder, er det narrative drive i hans skønlitterære debut.

– Du har gennem en årrække arbejdet i Myanmar, Cambodja og Thailand, men har haft base på en ø i Vietnam. Hvor er bogen blevet til?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu