Læsetid: 1 min.

Seksuel paranoia, økologi, de gamle som de nye unge og Lasse Jensens erindringer

I denne udgave af Radio Information skal vi tale om udfordringerne ved det økologiske landbrug. Og Mette-Line Thorup har læst ’Unwanted Advances’, der udfordrer tanken om, at regulering kan redde unge kvinder fra seksuel krænkelse. Lasse Jensen åbner desuden døren til sit kontor og sine minder fra journalistikken
I denne udgave af Radio Information skal vi tale om udfordringerne ved det økologiske landbrug. Og Mette-Line Thorup har læst ’Unwanted Advances’, der udfordrer tanken om, at regulering kan redde unge kvinder fra seksuel krænkelse. Lasse Jensen åbner desuden døren til sit kontor og sine minder fra journalistikken

Mia Mottelson

4. november 2017

Mens I sidder der og bæller jeres fairtradekaffe med økomælk, kan I jo glæde jer over, at jeres efterspørgsel nu for alvor har rykket ved udbudssiden. I år alene har 1000 konventionalle landbrug søgt støtte til at omlægge til økologi. Men det skaber også en række udfordringer. Hør Jørgen Steen Nielsen tale om dem. Og find ud af, hvordan du kan hjælpe – hvis du altså står og har 25.000 du ikke lige ved, hvad du skal bruge til.

Har du ingen penge, men derimod tid, kan du jo spørge dine bedsteforældre, hvordan den bruges bedst (i arbejdet for en bedre verden, that goes without saying i Radio Informations nyhedsbrev). I hvert fald mener Rune Lykkeberg, at vi skal udnytte, at vi for første gang i verdenshistorien oplever, at bedsteforældrene er mere progressive end deres børnebørn. De gamle er de nye unge, kan man sige.

Sex er jo også en kapital. Men hvordan forvaltes den så alle kan være med? Mette-Line Thorup har læst en ny bog af den amerikanske professor Laura Kipins, der udfordrer forestillingen om, at man på institutioner, fx universiteter, kan regulere sig ud af seksuelle overgreb. For er sådan en regulering ikke bare med til at reproducere en forestilling om, at kvindelig seksualitet er sådan en skrøbelig størrelse, der skal passes på? Den hedder forresten Unwanted Advances, det glemte jeg helt at sige i udsendelsen. Vi kommer også ind på kulturhistorikeren Mithu M. Sanyals bog Voldtægt – Aspekter af en forbrydelse.

Lyt med. Og få også en meeeeeget eksklusiv guidet tur rundt i Lasse Jensens kontor. Hvor han har sin I love me-væg. Og til en snak om hans erindringsbog Journalist, der udkom i denne uge. OG en snak om, hvorfor Dagbladet Information er landets fedeste avis. Jeg har simpelthen tilrettelagt et I love me-interview.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Klimastrejke, den solbrændte solkonge Silvio og Brexit-balladen

  15. marts 2019
  Er det på tide, at vi voksne også træder ind i klimakampen og begynder at strejke? De unge er godt i gang, men det er os, der har svinet. Jørgen Steen Nielsen kommer i studiet til en snak om det, han kalder »et ungdomsoprør«. Jakob Illeborg er igennem på telefon fra London, og han vil forsøge at give overblik over Brexit-balladen. Og så anbefaler Monggaard ’Silvio og de andre’
 • Podcast: Demokratiske virksomheder, feministiske utopier, adskilte asylpar og ’Leaving Neverland’

  8. marts 2019
  I anledning af kvindernes kampdag har vi spurgt en række kunstnere og intellektuelle om deres feministiske utopi. Lykkeberg kommer forbi og forklarer. Natalie Yahya Rosendahl kommer også i studiet og taler om demokratiske virksomheder, som viser sig at være 9 og 38 procent mere produktive end andre virksomheder. Og så kommer makkerparret Geist og Dahlin forbi og taler om Støjberg og adskilte asylpar
 • Podcast: Første Verdenskrig i farver, klimabank betalt af finanssektoren og sexanklager i den katolske kirke

  1. marts 2019
  Endnu en uge er gået i oplysningens tjeneste, og vi runder af med forslaget om en europæisk klima- og finanspagt, en ny dokumentarfilm om Første Verdenskrig, som viser sig at være et lille filmmirakel, og så afslutter vi med den katolske kirkes katastrofale håndtering af de mange sexanklager
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu