Læsetid 1 min.

Seksuel paranoia, økologi, de gamle som de nye unge og Lasse Jensens erindringer

I denne udgave af Radio Information skal vi tale om udfordringerne ved det økologiske landbrug. Og Mette-Line Thorup har læst ’Unwanted Advances’, der udfordrer tanken om, at regulering kan redde unge kvinder fra seksuel krænkelse. Lasse Jensen åbner desuden døren til sit kontor og sine minder fra journalistikken
I denne udgave af Radio Information skal vi tale om udfordringerne ved det økologiske landbrug. Og Mette-Line Thorup har læst ’Unwanted Advances’, der udfordrer tanken om, at regulering kan redde unge kvinder fra seksuel krænkelse. Lasse Jensen åbner desuden døren til sit kontor og sine minder fra journalistikken
Mia Mottelson
4. november 2017

Mens I sidder der og bæller jeres fairtradekaffe med økomælk, kan I jo glæde jer over, at jeres efterspørgsel nu for alvor har rykket ved udbudssiden. I år alene har 1000 konventionalle landbrug søgt støtte til at omlægge til økologi. Men det skaber også en række udfordringer. Hør Jørgen Steen Nielsen tale om dem. Og find ud af, hvordan du kan hjælpe – hvis du altså står og har 25.000 du ikke lige ved, hvad du skal bruge til.

Har du ingen penge, men derimod tid, kan du jo spørge dine bedsteforældre, hvordan den bruges bedst (i arbejdet for en bedre verden, that goes without saying i Radio Informations nyhedsbrev). I hvert fald mener Rune Lykkeberg, at vi skal udnytte, at vi for første gang i verdenshistorien oplever, at bedsteforældrene er mere progressive end deres børnebørn. De gamle er de nye unge, kan man sige.

Sex er jo også en kapital. Men hvordan forvaltes den så alle kan være med? Mette-Line Thorup har læst en ny bog af den amerikanske professor Laura Kipins, der udfordrer forestillingen om, at man på institutioner, fx universiteter, kan regulere sig ud af seksuelle overgreb. For er sådan en regulering ikke bare med til at reproducere en forestilling om, at kvindelig seksualitet er sådan en skrøbelig størrelse, der skal passes på? Den hedder forresten Unwanted Advances, det glemte jeg helt at sige i udsendelsen. Vi kommer også ind på kulturhistorikeren Mithu M. Sanyals bog Voldtægt – Aspekter af en forbrydelse.

Lyt med. Og få også en meeeeeget eksklusiv guidet tur rundt i Lasse Jensens kontor. Hvor han har sin I love me-væg. Og til en snak om hans erindringsbog Journalist, der udkom i denne uge. OG en snak om, hvorfor Dagbladet Information er landets fedeste avis. Jeg har simpelthen tilrettelagt et I love me-interview.

Radio Information

Få endnu mere ud af Information med vores podcast, Ugemagasinet Radio Information, med det bedste fra ugen.

Her på siden kan du abonnere på Radio Information og tilmelde dig podcastens nyhedsbrev, så du får besked i din indbakke, når der er et nyt afsnit af Radio Information.

Der er mere...

Lyt også til Moderne Ideer, podcasten der giver svar på tidens store udfordringer, og Deutschstunde, podcasten der genintroducerer den tyske højkultur.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Du kan godt slippe for annoncerne på information.dk

Det koster 20 kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu