Læsetid: 7 min.

’De unge er sgu da romantikere’

I de litterære klassikere finder vi et fast holdepunkt i en verden, der er ved at smuldre for øjnene af os. Men vi finder også nye perspektiver, der kan give os et anderledes blik på vores samtid
I de litterære klassikere finder vi et fast holdepunkt i en verden, der er ved at smuldre for øjnene af os. Men vi finder også nye perspektiver, der kan give os et anderledes blik på vores samtid

Mia Mottelson

1. december 2017

Litterære klassikere og genudgivelser ligger sjældent på boghandlernes bestsellerlister, men de lever dog i bedste velgående – ofte svøbt i nye klæder af enkel grafik og lærredsrygge, nogle hentet op fra den litteraturhistoriske glemsel eller kulturelle skammekrog, arrangeret i nye serier og med vejledende forord af politikere og forfattere om, hvorfor lige denne bog fortjener vores opmærksomhed.

Rosinante har sin klassikerserie med verdenslitteratur, Lindhardt og Ringhof har netop udgivet den sidste af en række nyoversatte Jane Austen-værker, og også Gyldendal har sin klassikerserie, hvor danske og udenlandske klassikere introduceres af kendte danske forfattere, foruden serien Danske Klassikere, som udgives i samarbejde med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Samtidig med de mange genudgivelser af kanoniserede værker er nogle forlag, forfattere og litterater også begyndt at genforhandle, hvad en litterær klassiker overhovedet er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu