Læsetid: 1 min.

100 år for Finland og Emma Gad

Det er 100 år siden Finland blev selvstændigt, og det fejrer vi med pli og orden. Det er nemlig også 100 år siden Emma Gad udgav sin ’Takt og Tone’. Det fejrer vi ved at lave vores egen hyldest i form af en julekalender, der giver ordentligheden en plads i vores moderne verden
Det er 100 år siden Finland blev selvstændigt, og det fejrer vi med pli og orden. Det er nemlig også 100 år siden Emma Gad udgav sin ’Takt og Tone’. Det fejrer vi ved at lave vores egen hyldest i form af en julekalender, der giver ordentligheden en plads i vores moderne verden
1. december 2017

Vi fejrer ikke mindre end to 100-årsfødselsdage i denne uge: Finland og Emma Gad.

På onsdag er det 100 år siden, at Finland erklærede sig uafhængig. Moderne Tider har derfor dedikeret hele nummeret til vores nordiske søsternation. Mikkel Vuorela, redaktør og stolt halvfinne kommer i studiet og fortæller historien – den store om nationen og den mindre om hans familie og deres blodige anekdoter.

Rune Lykkeberg kommer også. Han har læst Emma Gad og har opturens optur over hendes samfundsanalyse og progressive syn på mennesker i fællesskab. Hendes Takt og Tone – Hvordan vi omgaas udkom i 1918.

Vi taler om bogen og om, at Dagbladet Information i årets julekalender giver lidt tilbage i form af 24 nye sociale påbud. Også som en undskyldning for, at vi som 68-oprørets foretrukne avis var medansvarlig for at skylle lidt rigelig almindelig pli ud med frigørelsens badevand. Jeg begynder i dag med at fortælle, hvordan man opdrager børn. Den glæder jeg mig egentlig også selv til at læse, for det er sgu svært!

Lyt med og gå ikke glip af, at David Rehling skal forsøge at få en 90’er-ironisk feminist som yours truly til at grine ad det lumre vittighedsblad Hudibras.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft en hård uge, da en spareplan på 4,5 million blev gennemført, og vi måtte sige farvel til gode dygtige kolleger. Så her er det glade julebudskab: Du skal ikke give Hudibras i julegave. Du skal da give Information til en, du holder af!

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hudibras - Det er første gang, jeg har hørt om "fænomenet"! Jeg fik en kæmpe "grineren" af at høre Daniel Rehling læse op!
Hilsen en fra 1993.