Læsetid 1 min.

100 år for Finland og Emma Gad

Det er 100 år siden Finland blev selvstændigt, og det fejrer vi med pli og orden. Det er nemlig også 100 år siden Emma Gad udgav sin ’Takt og Tone’. Det fejrer vi ved at lave vores egen hyldest i form af en julekalender, der giver ordentligheden en plads i vores moderne verden
Det er 100 år siden Finland blev selvstændigt, og det fejrer vi med pli og orden. Det er nemlig også 100 år siden Emma Gad udgav sin ’Takt og Tone’. Det fejrer vi ved at lave vores egen hyldest i form af en julekalender, der giver ordentligheden en plads i vores moderne verden
1. december 2017

Vi fejrer ikke mindre end to 100-årsfødselsdage i denne uge: Finland og Emma Gad.

På onsdag er det 100 år siden, at Finland erklærede sig uafhængig. Moderne Tider har derfor dedikeret hele nummeret til vores nordiske søsternation. Mikkel Vuorela, redaktør og stolt halvfinne kommer i studiet og fortæller historien – den store om nationen og den mindre om hans familie og deres blodige anekdoter.

Rune Lykkeberg kommer også. Han har læst Emma Gad og har opturens optur over hendes samfundsanalyse og progressive syn på mennesker i fællesskab. Hendes Takt og Tone – Hvordan vi omgaas udkom i 1918.

Vi taler om bogen og om, at Dagbladet Information i årets julekalender giver lidt tilbage i form af 24 nye sociale påbud. Også som en undskyldning for, at vi som 68-oprørets foretrukne avis var medansvarlig for at skylle lidt rigelig almindelig pli ud med frigørelsens badevand. Jeg begynder i dag med at fortælle, hvordan man opdrager børn. Den glæder jeg mig egentlig også selv til at læse, for det er sgu svært!

Lyt med og gå ikke glip af, at David Rehling skal forsøge at få en 90’er-ironisk feminist som yours truly til at grine ad det lumre vittighedsblad Hudibras.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft en hård uge, da en spareplan på 4,5 million blev gennemført, og vi måtte sige farvel til gode dygtige kolleger. Så her er det glade julebudskab: Du skal ikke give Hudibras i julegave. Du skal da give Information til en, du holder af!

Radio Information

Få endnu mere ud af Information med vores podcast, Ugemagasinet Radio Information, med det bedste fra ugen.

Her på siden kan du abonnere på Radio Information og tilmelde dig podcastens nyhedsbrev, så du får besked i din indbakke, når der er et nyt afsnit af Radio Information.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig - første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Michael Nguyen

Hudibras - Det er første gang, jeg har hørt om "fænomenet"! Jeg fik en kæmpe "grineren" af at høre Daniel Rehling læse op!
Hilsen en fra 1993.