Læsetid 1 min.

Fosterselektion og Downs syndrom, Star Wars og Roy Moores nederlag i Alabama

Vi sætter fokus på fosterselektion og spørger, hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Martin Burcharth forklarer Roy Moores nederlag til demokraten Doug Jones Alabama. Vi taler personer og strategi i finanslovsforhandlingerne. Og selvfølgelig skal vi også snakke Star Wars
Vi sætter fokus på fosterselektion og spørger, hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Martin Burcharth forklarer Roy Moores nederlag til demokraten Doug Jones Alabama. Vi taler personer og strategi i finanslovsforhandlingerne. Og selvfølgelig skal vi også snakke Star Wars
15. december 2017

I denne uge skal vi tale om fosterselektion. En ny test gør det muligt risikofrit og tidligt at fastslå, om et foster har Downs syndrom. Det er blot et af mange eksempler på, at samspillet mellem teknologi og kommercielle interesser gør det bydende nødvendigt at tale om, hvad det gode menneskeliv er, og hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Jeg har menneske og journalist Line Vaaben i studiet.

Daa daa dadada daaaaaa da dadada daaaa da dadada daaaaa. Så er det Star Wars-tid. Den ottende film i sagaen har haft premiere, og Christian Monggaard har det som en lille glad dreng. Heldigvis en glad lille dreng, der også er Danmarks bedste filmanmelder.

Vi skal naturligvis også til Alabama, hvor republikanerne i denne uge fik en overraskende demokratisk røvfuld ved senatsvalget. Martin Burcharth er igennem fra Boston og giver et bud på, hvad det kommer til at betyde for Trump.

Og så lovede jeg jo, at vi skulle tale om finanslov. Men aftalen faldt som bekendt hellere ikke på plads i denne uge. Så vi dropper alle fine fornemmelser for substans og går amok i strategi og personfokusering. Rune Lykkeberg er med udsendelsen igennem og giver en karakteristik af de centrale aktører.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævntligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Den seneste skandale i Inger Støjbergs ministerium, optur over Lars Løkke og begejstring over ’Black Mirror’

  13. januar 2018
  Ulrik Dahlin kommer i studiet og udlægger den seneste skandale i Inger Støjbergs ministerium. Rune Lykkeberg har optur over Lars Løkke Rasmussen. Og Christian Monggaard har set fjerde sæson af ’Black Mirror’ – det bør du nok også
 • Hør årets første udgave af Radio Information

  5. januar 2018
  I årets første Radio Information fortæller vi historien om caffe lattens storhed og fald. Vi udlægger sagen om, at pres fra Israel resulterede i, at Danmark nu afvikler udviklingsbistanden til en række ngo’er. Og så har vi optur over filmen ’Vinterbrødre’
 • Radio Information ser tilbage på 2017

  29. december 2017
  År 2017 begyndte med frygten for populismens fremmarch. Og i denne udgave af Radio Information skal vi både tale om Trump og demokratiets død, men vi skal også tale om lokale løsninger og modsvar på tidens gruopvækkende realiteter
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu