Læsetid: 1 min.

Fosterselektion og Downs syndrom, Star Wars og Roy Moores nederlag i Alabama

Vi sætter fokus på fosterselektion og spørger, hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Martin Burcharth forklarer Roy Moores nederlag til demokraten Doug Jones Alabama. Vi taler personer og strategi i finanslovsforhandlingerne. Og selvfølgelig skal vi også snakke Star Wars
Vi sætter fokus på fosterselektion og spørger, hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Martin Burcharth forklarer Roy Moores nederlag til demokraten Doug Jones Alabama. Vi taler personer og strategi i finanslovsforhandlingerne. Og selvfølgelig skal vi også snakke Star Wars
15. december 2017

I denne uge skal vi tale om fosterselektion. En ny test gør det muligt risikofrit og tidligt at fastslå, om et foster har Downs syndrom. Det er blot et af mange eksempler på, at samspillet mellem teknologi og kommercielle interesser gør det bydende nødvendigt at tale om, hvad det gode menneskeliv er, og hvem der må få lov til at være i denne verden sammen med os. Jeg har menneske og journalist Line Vaaben i studiet.

Daa daa dadada daaaaaa da dadada daaaa da dadada daaaaa. Så er det Star Wars-tid. Den ottende film i sagaen har haft premiere, og Christian Monggaard har det som en lille glad dreng. Heldigvis en glad lille dreng, der også er Danmarks bedste filmanmelder.

Vi skal naturligvis også til Alabama, hvor republikanerne i denne uge fik en overraskende demokratisk røvfuld ved senatsvalget. Martin Burcharth er igennem fra Boston og giver et bud på, hvad det kommer til at betyde for Trump.

Og så lovede jeg jo, at vi skulle tale om finanslov. Men aftalen faldt som bekendt hellere ikke på plads i denne uge. Så vi dropper alle fine fornemmelser for substans og går amok i strategi og personfokusering. Rune Lykkeberg er med udsendelsen igennem og giver en karakteristik af de centrale aktører.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu