Podcast
Læsetid: 1 min.

Lyt: Her er ugens afsnit af Radio Information

Jørgen Steen Nielsen og Rasmus Svaneborg om energipolitikken frem mod 2030, Rune Lykkeberg om nationalisme og globalisme i Europa, Sebastian Abrahamsen om Tibetkommissionens 2.000 sider lange beretning, og Niels Ivar Larsen om Doonesburys sidste dage i Information
Jørgen Steen Nielsen og Rasmus Svaneborg om energipolitikken frem mod 2030, Rune Lykkeberg om nationalisme og globalisme i Europa, Sebastian Abrahamsen om Tibetkommissionens 2.000 sider lange beretning, og Niels Ivar Larsen om Doonesburys sidste dage i Information
Redaktionen
27. januar 2018

De danske politikere står over for at skulle forhandle en ny energiaftale for perioden frem mod 2030. Den bliver afgørende – ikke kun for politikken frem mod 2030, men også for retningen frem mod 2050 og dermed rammerne for vores mål om at leve op til Parisaftalen.

Informations klimamedarbejder Jørgen Steen Nielsen og journalist Rasmus Svaneborg fortæller om de kommende energiaftaleforhandlinger. 

I midten af december sidste år afgav Tibetkommissionen sin beretning. Konklusionen blev de følgende dage omtalt i medierne: Københavns Politi havde i strid med grundloven forhindret demonstranter i at demonstrere under kinesisk statsbesøg i Danmark i 2012. Men ud over konklusionen indeholdt beretningen omkring 2.000 sider med en udførlig beskrivelse af sagens forløb. Journalist på indlandsredaktionen Sebastian Abrahamsen har de seneste uger brugt en del af sin tid på at læse sig igennem den og kommer i denne uge i studiet for at gennemgå sagen. 

Chefredaktør Rune Lykkeberg kommer også; direkte fra et møde med den tidligere professor i menneskerettigheder på Harvard Universitet og nuværende rektor ved Central European University i Budapest, Michael Ignatieff, som var i Danmark for at tale om balancen mellem nationalisme og globalisme i Europa.

Endelig (ikke i betydningen »det var på tide«, men »til sidst i programmet«): Efter 44 år i Information stopper tegneserien Doonesbury. Niels Ivar Larsen har været i Informations bibliotek for at finde avisen fra den dag i 1974, hvor den første stribe blev bragt. Han kommer i studiet for at tage behørigt afsked med striben.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her