Læsetid: 1 min.

Lad os tale om sex, mand

Information lancerer Grænseland, en serie af interviews og podcasts, hvor mænd fortæller om sex og grænser, vores korrespondent i Tyskland fortæller om den årlige sikkerhedskonference i München, sikkerhedspolitikkens Davos, og en hollandsk populismeforsker udfordrer myten om de liberale demokratiers fald
Information lancerer Grænseland, en serie af interviews og podcasts, hvor mænd fortæller om sex og grænser, vores korrespondent i Tyskland fortæller om den årlige sikkerhedskonference i München, sikkerhedspolitikkens Davos, og en hollandsk populismeforsker udfordrer myten om de liberale demokratiers fald
17. februar 2018

De seneste måneder har tusindvis af kvinder over hele verden fortalt om seksuelle overgreb og krænkelser under #MeToo. Fortællingerne har skabt en bevægelse, og bevægelsen er flere steder i gang med at skabe forandringer. Men hvis vi for alvor skal forstå problemet og skabe vedblivende forandringer, kræver det mændenes deltagelse.

Anna von Sperling og Rasmus Bo Sørensen har de seneste måneder arbejdet på at få mænd i tale, og i en særudgave af Moderne Tider og i artikler og podcasts over de næste to måneder giver Information ordet til mænd i alle aldre, der åbent og ærligt vil fortælle om deres erfaringer med seksuelle grænser. Anna og Rasmus kommer i studiet for at fortælle om projektet.

De seneste måneder er der kommet en række bøger om demokratiets mulige fald: How Democracy Die, Why Liberalism Failed, The Retreat of the Western liberalism, How Democracy Ends. Bare for at nævne nogle. Og de fremfører alle den samme eller varianter af den samme pointe: At en antidemokratisk og populistisk bølge anført af den amerikanske præsident Donald Trump truer med at vælte det, vi har opbygget de seneste årtier, det liberale demokrati.

Har de ret? Mette-Line Thorup interviewede for nylig den hollandske populismeforsker og politolog Cas Mudde

I denne weekend er der international sikkerhedspolitisk konference i München, også kendt som sikkerhedspolitikkens Davos. Forud for konferencen sagde konferenceleder Wolfgang Ischinger, at Verden befinder sig i den »potentielt farligste fase siden Sovjetunionens sammenbrud«. Tysklandskorrespondent Mathias Sonne er med fra Berlin.

 

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

peter henning

for nogle år siden lavede Blachman flere udsendelser hvor mænd kommenterede en nøgen kvinde.
Hvorfor blev der i ligeberettigelsens navn lavet udsendelser - hvor kvinder fortæller om de nøgne
mænd de ser på.
med fredelig hilsen Peter Henning, Helsingør fredsvagt