Læsetid: 1 min.

Retfærdigt? Nej. Realistisk? Formentlig ikke. Men Socialdemokratiets asyludspil er måske alligevel nødvendigt

Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
10. februar 2018

Som du sikkert har hørt, fremlagde Socialdemokratiets i denne uge deres udspil til en ny asylpolitik. Udspillet indeholder blandt andet et forslag om at oprette modtagecentre i Nordafrika, så asylansøgninger skal behandles der og ikke som i dag i Danmark.

Overskriften er »Retfærdigt og realistisk«, og det oplagte spørgsmål er selfølgelig, om det er retfærdig og realistisk. Indlandsredaktør Anton Geist udlægger den seneste uges dækning fra avisen. 

Derudover skal det handle om Nordkorea og OL. Til åbningsceremonien fredag aften trådte atleter fra Nord- og Sydkorea ind under samme fane. Et lille skridt for atleterne, men måske et stort skridt for stabiliteten i regionen. Informations asienmedarbejder Laura Dombernowski fortæller.

Derudover: Filmredaktør Christian Monggaard anmelder den nye film fra Pixar, Coco, og Christian Bennike fortæller om den amerikanske opfinder og milliardær Elon Musk – manden bag elbilen Tesla – som i denne uge sende en raket ud i rummet som en del af sin private rumfartsprogram Space X. Elon Musk er blevet personificeringen af det teknologiske fremskridt, men i virkeligheden er det de statslige forskningsprogrammer, som vi burde hylde. De har bare ikke en lige så sej raket.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: En finanslov, der ikke er grøn nok, og et kunstår, der gik

  6. december 2019
  Vi nørder igennem med finansloven. Er den grøn nok? Bred nok? Rød nok? Vi taler med Rune Lykkeberg og Anton Geist. Og så skal vi tale om revolutionen i Iran med Lasse Ellegaard. Slutteligt zoomer vi ind på året, der gik i kunstverdenen med kunstredaktør Maria Kjær Themsen
 • Podcast: Christian Monggaard og Rune Lykkeberg har optur over ’Apocalypse Now’

  29. november 2019
  ’Apocalypse Now’ har været det helt store på avisen denne uge. Den har haft repremiere og både filmredaktør Christian Monggaard og chefredaktør Rune Lykkeberg kommer i Radio Information med optur. Men Ulrik Dahlin kommer også forbi med en vigtig historie om ’Julie’ på 16 år, der tog sit eget liv
 • Vi har nedtur over Obama

  23. november 2019
  I denne uges podcast taler vi om kriseramte konservative i Tyskland, fertilitetskrise i Vesten, Brian Mikkelsens kulturkanon (husker I?) og hvorfor Obama opfører sig vildt træls, efter at han er blevet god for 40 millioner dollar
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars K. Hansen

Det siger vel egentlig det hele, at et af 3 slogans i Socialdemokratiets markedsføring er "antallet betyder noget". Men samtidig vil partiet ikke fortælle, hvilket antal kvoteflygtninge, de mener Danmark skal tage imod, når de tænkte internationale aftaler er på plads. Det vil partiet i stedet overlade til kommunerne.

Lars K. Hansen

@Niels Nielsen

Kalkulen i Socialdemokratiet er nok, at udspillet er "nødvendigt" for at hente tilstrækkeligt mange stemmer hjem fra Venstre og Dansk Folkeparti til, at Mette Frederiksen kan blive statsminister. Det virker unægtelig som et valgkampoplæg mere end noget andet.