Læsetid: 1 min.

Retfærdigt? Nej. Realistisk? Formentlig ikke. Men Socialdemokratiets asyludspil er måske alligevel nødvendigt

Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
10. februar 2018

Som du sikkert har hørt, fremlagde Socialdemokratiets i denne uge deres udspil til en ny asylpolitik. Udspillet indeholder blandt andet et forslag om at oprette modtagecentre i Nordafrika, så asylansøgninger skal behandles der og ikke som i dag i Danmark.

Overskriften er »Retfærdigt og realistisk«, og det oplagte spørgsmål er selfølgelig, om det er retfærdig og realistisk. Indlandsredaktør Anton Geist udlægger den seneste uges dækning fra avisen. 

Derudover skal det handle om Nordkorea og OL. Til åbningsceremonien fredag aften trådte atleter fra Nord- og Sydkorea ind under samme fane. Et lille skridt for atleterne, men måske et stort skridt for stabiliteten i regionen. Informations asienmedarbejder Laura Dombernowski fortæller.

Derudover: Filmredaktør Christian Monggaard anmelder den nye film fra Pixar, Coco, og Christian Bennike fortæller om den amerikanske opfinder og milliardær Elon Musk – manden bag elbilen Tesla – som i denne uge sende en raket ud i rummet som en del af sin private rumfartsprogram Space X. Elon Musk er blevet personificeringen af det teknologiske fremskridt, men i virkeligheden er det de statslige forskningsprogrammer, som vi burde hylde. De har bare ikke en lige så sej raket.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævntligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Lars von Trier, Grace Jones, Finansministeriets regnemaskine og Rune Lykkeberg om kolonialisme

  19. maj 2018
  Radio Information udlægger venstrefløjens kritik af Finansministeriets regnemodeller. Vi fejrer også Grace Jones' fødselsdag og ringer til Cannes for at høre, hvorfor Lars von Trier er genial. Og så har Rune Lykkeberg optur over en algerisk forfatter.
 • Radio Information om insekter, Cannes og mænd med atomvåben

  11. maj 2018
  Vi skal smage på insektberigede fødevareprodukter og tale om, hvordan vi kommer til at elske insekter. En verden uden insekter er nemlig også en verden uden mennesker. Monggaard er med på en telefon fra Cannes. Og så har Rune Lykkeberg nedtur på
 • Radio Information er børn af ’68

  4. maj 2018
  Rune Lykkeberg er i studiet for at snakke ungdomsoprøret i ’68. Det samme er Ejvind Larsen! Webredaktionen forklarer, hvorfor Information laver facebook-detox i tre uger, og David Rehling udlægger regeringens ministerrokade
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars K. Hansen

Det siger vel egentlig det hele, at et af 3 slogans i Socialdemokratiets markedsføring er "antallet betyder noget". Men samtidig vil partiet ikke fortælle, hvilket antal kvoteflygtninge, de mener Danmark skal tage imod, når de tænkte internationale aftaler er på plads. Det vil partiet i stedet overlade til kommunerne.

Lars K. Hansen

@Niels Nielsen

Kalkulen i Socialdemokratiet er nok, at udspillet er "nødvendigt" for at hente tilstrækkeligt mange stemmer hjem fra Venstre og Dansk Folkeparti til, at Mette Frederiksen kan blive statsminister. Det virker unægtelig som et valgkampoplæg mere end noget andet.