Læsetid: 1 min.

Retfærdigt? Nej. Realistisk? Formentlig ikke. Men Socialdemokratiets asyludspil er måske alligevel nødvendigt

Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
10. februar 2018

Som du sikkert har hørt, fremlagde Socialdemokratiets i denne uge deres udspil til en ny asylpolitik. Udspillet indeholder blandt andet et forslag om at oprette modtagecentre i Nordafrika, så asylansøgninger skal behandles der og ikke som i dag i Danmark.

Overskriften er »Retfærdigt og realistisk«, og det oplagte spørgsmål er selfølgelig, om det er retfærdig og realistisk. Indlandsredaktør Anton Geist udlægger den seneste uges dækning fra avisen. 

Derudover skal det handle om Nordkorea og OL. Til åbningsceremonien fredag aften trådte atleter fra Nord- og Sydkorea ind under samme fane. Et lille skridt for atleterne, men måske et stort skridt for stabiliteten i regionen. Informations asienmedarbejder Laura Dombernowski fortæller.

Derudover: Filmredaktør Christian Monggaard anmelder den nye film fra Pixar, Coco, og Christian Bennike fortæller om den amerikanske opfinder og milliardær Elon Musk – manden bag elbilen Tesla – som i denne uge sende en raket ud i rummet som en del af sin private rumfartsprogram Space X. Elon Musk er blevet personificeringen af det teknologiske fremskridt, men i virkeligheden er det de statslige forskningsprogrammer, som vi burde hylde. De har bare ikke en lige så sej raket.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Rune Lykkebergs nye bog, guide til CPH:DOX og en 22-årig migrant på 15 år

  23. marts 2019
  I denne uges udgave af Radio Information fortæller chefredaktør Rune Lykkeberg om sin nye bog, ‘Vesten mod Vesten’. Du kan også høre om migranten Kisma Barrie fra Sierra Leone og filmredaktør Christian Monggaards guide til CPH:DOX.
 • Podcast: Klimastrejke, den solbrændte solkonge Silvio og Brexit-balladen

  15. marts 2019
  Er det på tide, at vi voksne også træder ind i klimakampen og begynder at strejke? De unge er godt i gang, men det er os, der har svinet. Jørgen Steen Nielsen kommer i studiet til en snak om det, han kalder »et ungdomsoprør«. Jakob Illeborg er igennem på telefon fra London, og han vil forsøge at give overblik over Brexit-balladen. Og så anbefaler Monggaard ’Silvio og de andre’
 • Podcast: Demokratiske virksomheder, feministiske utopier, adskilte asylpar og ’Leaving Neverland’

  8. marts 2019
  I anledning af kvindernes kampdag har vi spurgt en række kunstnere og intellektuelle om deres feministiske utopi. Lykkeberg kommer forbi og forklarer. Natalie Yahya Rosendahl kommer også i studiet og taler om demokratiske virksomheder, som viser sig at være 9 og 38 procent mere produktive end andre virksomheder. Og så kommer makkerparret Geist og Dahlin forbi og taler om Støjberg og adskilte asylpar
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars K. Hansen

Det siger vel egentlig det hele, at et af 3 slogans i Socialdemokratiets markedsføring er "antallet betyder noget". Men samtidig vil partiet ikke fortælle, hvilket antal kvoteflygtninge, de mener Danmark skal tage imod, når de tænkte internationale aftaler er på plads. Det vil partiet i stedet overlade til kommunerne.

Lars K. Hansen

@Niels Nielsen

Kalkulen i Socialdemokratiet er nok, at udspillet er "nødvendigt" for at hente tilstrækkeligt mange stemmer hjem fra Venstre og Dansk Folkeparti til, at Mette Frederiksen kan blive statsminister. Det virker unægtelig som et valgkampoplæg mere end noget andet.