Podcast
Læsetid: 1 min.

For en fodboldromantiker er mere retfærdighed ikke nødvendigvis en god ting

Kampen mellem fodboldrationalister og fodboldromantikere kulminerede i denne uge med FIFA’s beslutning om at bruge videodommere ved VM, chefredaktør Rune Lykkeberg har optur over god film om dumme svin og Informations ’in house’ kvantefysiker Niels Alstrup mindes Steven Hawking
Kampen mellem fodboldrationalister og fodboldromantikere kulminerede i denne uge med FIFA’s beslutning om at bruge videodommere ved VM, chefredaktør Rune Lykkeberg har optur over god film om dumme svin og Informations ’in house’ kvantefysiker Niels Alstrup mindes Steven Hawking
Redaktionen
17. marts 2018

Fodbold skal være mere retfærdigt. Derfor besluttede det internationale fodboldforbund FIFA i denne uge, at man ved sommerens VM i fodbold vil bruge videodommere. De sidder i et lokale og følger kampen på en række skærme, hvor de kan kan spole frem og tilbage og se kampen i slowmotion og fra flere vinkler.

Det smukke spil bliver muligvis mere retfærdigt, men bliver det også mindre smukt? Informations Christian Bennike er med i studiet og fortæller, hvad modstandere og fortalere siger. Blandt andet Kim Vilfort fra EM i 1992.

Chefredaktør Rune Lykkeberg har optur over filmen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Det er ikke bare en god film, men også et opgør med de faste fortællinger om de gode og de onde, som er udbredt i Hollywood. Og i virkelighedens USA.

Og. Netop i disse minutter – som vi siger i moderne nyhedsformidling – sidder otte af verdens bedste skakspillere i et tidligere kølehus i Berlin og spiller om at kvalificere sig til VM. Vi ringer til Informations skakjournalist Peter Dürrfeld, som fortæller om skak som en spejling af tidens store politiske konflikter; I 1980’erne og før var det konflikten mellem USA og Sovjet, i 1990’erne var det konflikten mellem menneskelig intelligens og kunstig. I dag?

Peter Dürrfeld fortæller.

I denne uge døde Steven Hawking, 76 år gammel. Projektleder på Information og ph.d. i kvantefysik Niels Alstrup fortæller om den britiske fysiker.

Og så har vi som noget særligt tre miniepisoder om medier, forskning og politik med Lasse Jensen som vært. Fra begyndelsen af næste uge ligger første afsnit klar her på kanalen.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Det er hverken nemt at være George Harrison eller socialdemokrat

  26. november 2021
  I denne udgave af Radio Information anmelder Christian Monggaard den nye dokumentarfilm ’The Beatles: Get Back’, Lars Trier Mogensen udlægger ugen for både de danske og de svenske socialdemokrater, og Rune Lykkeberg har en optur over international kvindetennis, der siger fra over for Kina
 • Podcast: Atomkraftens europæiske renæssance

  20. november 2021
  Denne udgave af Radio Information handler om de franske planer om en massiv udbygning af A-kraften og det stemningsskifte, der er ved at ske på EU-niveau. Og om den nye film ’Ghostbusters: Afterlife’, der sendte vores filmredaktør på en følelsesmæssig tidsrejse
 • Podcast: Det er rød mod rød i København til kommunalvalget. Men hvordan passer By & Havn ind i det?

  12. november 2021
  I denne uges Radio Information ser vi på en række af de temaer, der har præget valgkampen i hovedstanden og på konstruktionen i midten: By & Havn. COP26 synger på sidste vers, men hvordan er de nået frem til det. Og hvorfor har litteraturredaktør Peter Nielsen slugt Georg Brandes?
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Videodommere? Tja bum, bum. Ryk målstolperne ti centimeter længere fra hinanden, så skal I bare se løjer! Problemet i fodbold er jo at der efterhånden scores så få mål, at det enkelte kommer til at betyde en hulens masse. Hvis der kom flere mål på tavlen, i det hele taget, var det måske slet ikke nødvendigt at granske spillet så nøje. Bl.a. derfor, men også af ren og skær underholdningsværdi, kunne det være rart med nogle flere vibrerende netmasker i fodbold. Det nytter jo helle ikke noget at publikum begynder at slås indbyrdes, fordi der ikke sker noget på banen, osv. Der er således mange gode grunde til at flytte målstolperne en anelse længere ud til siden. Og det er jo ikke noget der koster en bondegård, bare lidt organisering og en smule tålmodighed. Det allervigtigste er selvfølgelig at det sker i begge ender af banen samtidig.

Anders Sørensen

Hvis fodboldstolperne rykkes 10 cm længere fra hinanden, vokser målmanden 10 cm. På sigt.