Læsetid: 1 min.

’Kampen om kendsgerningerne’ med Lasse Jensen

Den forskningsbaserede viden har trange kår i den politiske arena i disse år, hvor følelser og værdier fylder det meste. Hen over tre podcasts ser Lasse Jensen nærmere på de vanskelige vilkår for at skabe en fælles, demokratisk debat. Alle tre afsnit kan høres her
Mediejournalist Lasse Jensen er vært på en ny podcastserie i tre afsnit.

Mediejournalist Lasse Jensen er vært på en ny podcastserie i tre afsnit.

Sigrid Nygaard

20. marts 2018

Kampen om kendsgerningerne – stemmer om medier, forskning og politik er en podcastserie fra Information, der fortsætter, hvor et stort symposium om medier, forskning og politik i november slap.

Podcastserien har mediejournalist Lasse Jensen ved roret, og strækker sig over tre afsnit, hvor der  – udover lydklip fra symposiet – vil være samtaler med forskere, politikere og journalister om vanskelighederne ved at skabe en fælles, demokratisk debat og bestræbelserne på at gøre debatten mere konstruktiv.

Tre podcasts om politikernes vægtning af følelser og værdier fremfor forskningsbaseret viden, om mediernes stigende afhængighed af forskningsinstitutionernes egne pressemeddelelser fremfor selvstændig, opsøgende videnskabsjournalistik og om forskernes problemer med at kommunikere med politikere og journalister.

Første episode handler om mediernes rolle. Med i studiet er Jens Degett, Anne-Marie Dohm, Gunver Vestergaard og Martin Krasnik.

Anden episode tager fat på politikernes rolle. Her kan man blandt andre høre Søren Pind, Hans Engell, Eyvind Vesselbo og Peter Skaarup.

Tredje episode handler om forskernes rolle. Hør blandt andre Maja Horst, Gunver Vestergaard, Anja Andersen og Anker Brink Lund.

Lasse Jensen er vært.

Du finder podcastserien samme sted, som du lytter til Radio Information.

Redaktion: Lasse Jensen og Marie Louise Sjølie. Kampen om kendsgerningerne er støttet af Lundbeckfonden.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
 • Filmatisering af ’Lykke-Per’ var ikke en begejstrende oplevelse

  31. august 2018
  Lone Nikolajsen fortæller om Bille August-filmen ’Lykke-Per’, og hvordan det er at stikke næsen frem med en hård anmeldelse. Vores to Sebastian’er udlægger regeringens finanslovudspil. Og Lykkeberg har optur over demokraternes præsidentkandidat Elizabeth Warren
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Christian Mondrup
Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu