Podcast
Læsetid: 1 min.

Vi kan ikke brokke os over vejret; vi har selv skabt det

Radio Information handler i denne uge om sammenhængen mellem de lave temperaturer og den globale opvarmning, om 100 års strejke i Danmark og om at klare sig gennem en meningsløs og absurd tilværelse med bowling og white russians, m.a.o.: 20-årsjubilæet for filmen ’The Big Lebowski’
Radio Information handler i denne uge om sammenhængen mellem de lave temperaturer og den globale opvarmning, om 100 års strejke i Danmark og om at klare sig gennem en meningsløs og absurd tilværelse med bowling og white russians, m.a.o.: 20-årsjubilæet for filmen ’The Big Lebowski’
Redaktionen
3. marts 2018

Vi taler sjældent om vejret i Radio Information. Men de lave temperaturer i Danmark den seneste uge, frost om natten og frost om dagen, er en del af en større historie: Det har været koldt i store dele af Europa, mens det har været varmt i Arktis. 20 grader varmere end gennemsnittet for perioden 1958 til 2002 og fire graders varme på den nordligste vejrstation i verden (sic!).

Og historien handler ikke så meget om vejret. Den handler om global opvarmning, fortæller Jørgen Steen Nielsen.

I denne uge undersøgte indlandsredaktionen danske strejker gennem det seneste århundrede og stillede spørgsmålet: Kan det betale sig at strejke? Svaret er ja – og det er ganske interessant i forhold til de aktuelle forhandlinger mellem offentligt ansatte og stat, kommuner og regioner, som endte uden resultat i denne uge og kan ende med en storstrejke i april, fortæller indlandsjournalist Mette-Line Thorup.

Derudover fortæller Christian Bennike om filmen The Big Lebowski, som 1) fylder 20 år i denne uge, 2) er en fantastisk god film, og 3) viser det postmoderne menneske, hvordan man klarer livets meningsløshed og absurditet ved at drikke White Russians og spille bowling. Man kan også læse Camus, forklarer Christian Bennike, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Og prikken over i’et: Information har fået nye tillæg, et nyt kulturtillæg og et nyt bogtillæg. Det er gammeldags i sit indhold, men virker nyt, klassisk i sit design, men fremstår moderne. Det er med andre ord godt, og litteraturredaktør Peter Nielsen og kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde er med i studiet.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Velkommen til Informations valgpodcast: Drøm om en bred regering

  5. oktober 2022
  I denne søde valgtid dykker vi i en daglig ny podcast ned i valgets vigtigste temaer. Rune Lykkeberg og Anton Geist er værter, og i denne første episode af ’Information går til valg’ diskuterer de statsministerens udmelding om en regering med de borgerlige
 • Podcast: Gas i valgkampen, brev til Sverige og Marilyn Monroe

  1. oktober 2022
  I denne uge tolker Lars Trier Mogensen på den hjemlige politiske betydning af gaslækagen, Rune Lykkeberg giver gode råd til svenskerne nu, hvor de skal ud på ’den danske vej’, og Christian Monggaard anmelder en aldeles charmeforladt film om Marilyn Monroe
 • Podcast: Italiensk valg, dansk energikrise og ’Triangle of Sadness’

  24. september 2022
  I denne uges Radio Information anmelder Rune Lykkeberg Ruben Östlunds nye film. Og så skal vi tale om valget i Italien søndag, og om hvordan den økonomiske krise herhjemme vender op og ned på den normale rollefordeling i dansk politik
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her