Læsetid: 4 min.

Her er forskningen blevet ramt på troværdigheden

Her er et overblik over de forskningsområder, som er blevet ramt på troværdigheden under reproducerbarhedskrisen, eller som bare er så uforståelige, at ingen ved, om forskningen er rigtig eller forkert
Her er et overblik over de forskningsområder, som er blevet ramt på troværdigheden under reproducerbarhedskrisen, eller som bare er så uforståelige, at ingen ved, om forskningen er rigtig eller forkert

Jesse Jacob

20. april 2018

I de seneste år er forskningen blevet beskyldt for ikke at kunne gentages, for være fyldt med fejl og dårlig statistik. Først var det medicinsk forskning, der blev stillet spørgsmål ved. Her viste et meget kendt replikationsstudie af kræftforskning i 2012, at kun få forsøg kunne gentages.

Senere er især psykologi blevet ramt, men også neurobiologi, psykiatri, genetik og økonomi har været under kritik for ikke at levere valid forskning.

Naturvidenskabelige fag som matematik og fysik er typisk forbilleder for valid forskning, men matematik er i dag så komplekst, at det kan være svært for selv de skarpeste matematikere at gennemskue, om beviserne holder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu