Læsetid: 1 min.

Forskningen står i en alvorlig troværdighedskrise

Lise Richter er i studiet for at udlægge forskningens reproducerbarhedskrise. Og så forsøger Jesper Løvenbalk at besvare, om der reelt er forandring på vej i Cuba
Lise Richter er i studiet for at udlægge forskningens reproducerbarhedskrise. Og så forsøger Jesper Løvenbalk at besvare, om der reelt er forandring på vej i Cuba
20. april 2018

Denne gang skal vi snakke om forskning, for den er i alvorlig krise. Troværdighedskrise. Eller med et dyrere ord, en reproducerbarhedskrise. For fra psykologi til kræft- og økonomiforskning har det vist sig at store dele af den fremmeste forskning ikke holder, når den blev efterprøvet. Hvordan kunne det gå så galt? Forkings- og universistesmedarbejder Lise Richter forklarer.

Og vi skal tale om Cuba. Der var jo ’valg’ i denne uge. Jesper Løvenbalk fortæller om den nyudnævnte præsident Miguel Diaz-Canel. Betyder det reelt forandringer at få en mand ved roret, der ikke hedder Castro?

Måske forandringerne skal komme nedefra. Fx fra nye overraskende frie medier såsom netavisen 14ymedio. Ikke ti vilde castroer kan forhindre, at du går ind og læser hvad der sker på øen. Tjek dem ud.

Og så har vi også chefredaktør Rune Lykkeberg i studiet med en optur. Over at andet end krig er muligt.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu