Læsetid: 1 min.

Radio Information

Lone Nikolajsen er i studiet for at fortælle om Helle Helle, der er aktuel med en ny roman. Og Sebastian Gjerding er ikke imponeret over de amerikanske lovgiveres høringer med Mark Zuckerberg. Til gengæld har Rune Lykkeberg en fest over nyt fra Thomas Piketty
Lone Nikolajsen er i studiet for at fortælle om Helle Helle, der er aktuel med en ny roman. Og Sebastian Gjerding er ikke imponeret over de amerikanske lovgiveres høringer med Mark Zuckerberg. Til gengæld har Rune Lykkeberg en fest over nyt fra Thomas Piketty
13. april 2018

I denne uge snakker vi om Helle Helle med Lone Nikolajsen, der har udformet en liste med de 20 mest akavede møder mellem mennesker i Helle Helles forfatterskab. Den her f.eks., der stammer fra hendes nye roman de, hvor hovedpersonen er ked af det på grund af sin mors sygdom:

»– Men hvorfor er du ked af det? siger Nete.

Hun ved ikke, hvad hun skal svare. Nete rasler med posen, men siger ikke noget. Brugsens glasdør går op og i. Et større køretøj sætter i gang ude på gaden, lidt senere følger en svag lugt af diesel, men det kan også være noget fra slikposen. Hun kan ikke huske, hun nogensinde tænker sig om så længe med et afventende menneske ved siden af.

– Fordi, siger hun så.

Nete nikker.

– I see, siger hun.«

Sebastian Gjerding kigger også forbi. Han har fulgt høringerne med Facebooks direktør, Mark Zuckerberg, i Kongressen og senatet, og han er ikke imponeret – særligt ikke over de amerikanske lovgiveres indsigt.

Og vi skal snakke mere om indsamlet data, men bare dem, der gør os alle sammen klogere, og ikke bare en lille håndfuld rigere. Rune Lykkeberg har læst et nyt paper af den franske økonom Thomas Piketty og har en fest. Come join

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Danske Bank-skandalen og Karl Marx i én og samme podcast

  22. september 2018
  Rune Lykkeberg har optur over, at der i det mindste sker lidt efter Danske Banks hvidvaskskandale. Men også kun lidt. Ugens Radio Information kommer også forbi DR og en ny dokumentar om den transkontinental kærlighed mellem Thailand og Thy
 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu