Læsetid: 6 min.

Christina Hagen om Herning: »Jeg er slet ikke færdig med Bilkas cafeteria«

Christina Hagen bor i Herning, fordi byen tvinger hende til at leve et almindeligt liv med samtaler om sommerblomster og dagcremer. Fordi hun føler sig hjemme. Og fordi byen giver økonomisk frihed til at forlade den og Danmark, så ofte hun vil
Hernings essens kan man ifølge Christina Hagen blandt andet opleve i Herningcentret, hvor man kan se jyske familier defilere forbi thairestauranten og børnene hoppe op ad flodheste af sten.

Hernings essens kan man ifølge Christina Hagen blandt andet opleve i Herningcentret, hvor man kan se jyske familier defilere forbi thairestauranten og børnene hoppe op ad flodheste af sten.

Christina Hagen

11. maj 2018

»Mit allerførste minde om Herning er, at jeg går hen ad en villavej alene som treårig og tænker ’Det er rart at være alene’. Fra jeg var helt lille har jeg gerne villet være alene. Min mor siger, at jeg som to ethalvtårig selv kunne finde på at gå hen til kiosken for at købe slik, helt alene og uden at nogen så det, før jeg kom tilbage med slikposen. Allerede dengang satte jeg pris på, at der ikke sker så meget i Herning, og at man derfor er nødt til at skabe sine egne mysterier, hvis man ikke skal kede sig ihjel. Det er godt for fantasien.

Jeg var ikke specielt vild med byen, da jeg var barn og ung. Den var meget småborgerlig, syntes jeg, og ikke så køn. Jeg drømte mig hen til andre og bedre steder. Jeg tænkte, at i København var der nok nogle flotte mænd og spændende mennesker. Og i Aarhus næsten det samme. Når man er opvokset et sted som Herning, er det en selvfølge, at man ofte har følt sig fanget et sted, hvor der var dødssygt, og hvor ingen forstod en.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu