Læsetid: 3 min.

Elektriske motorer og solceller på vingerne skal redde rejsen til Rhodos

Flyrejsen forurener helt enormt, men den forsvinder ikke, uanset hvor meget vi udskammer den som beskidt. Det bedste bud på en bæredygtig transportform er derfor udviklingen af ny flyteknologi, der minimerer eller helt eliminerer CO2-udslippet. Eksperimenterne er i gang
Flyrejsen forurener helt enormt, men den forsvinder ikke, uanset hvor meget vi udskammer den som beskidt. Det bedste bud på en bæredygtig transportform er derfor udviklingen af ny flyteknologi, der minimerer eller helt eliminerer CO2-udslippet. Eksperimenterne er i gang

Sofie Holm Larsen

11. maj 2018

Brødrene Wright forestillede sig næppe, hvordan det ville blive, da deres hjemmebyggede flyver usikkert og tøvende lettede for lidt over 100 år siden. Men i dag er det ikke desto mindre et ubekvemt faktum, at hvis du flyver, så sviner du.

Flyindustrien har gjort global bevægelighed mulig for flere end nogensinde før. Over 1.200.000 mennesker befinder sig i luften på ethvert givet tidspunkt. Men transportformen bidrager enormt til CO2-forureningen – væsentligt mere end tog, busser og biler.

I forårsudgaven af iVerden fortæller vi derfor om alternativerne til den forurenende flyrejse til den anden side af Jorden. Fra en cykeltur igennem det historiske Tyskland over ture til ishockey-aktuelle Herning og det politiske Sverige til en rejse til fortiden i Sagnlandet Lejre. Alle sammen steder, man kan nå uden at gå om bord i en flyvemaskine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Thomsen

"Den vestlige verden har nemlig siden industrialiseringen forurenet kloden i et hidtil uset omfang. Men først nu, hvor store dele af resten af verden er ved at indhente os økonomisk og teknologisk, indser vi for alvor, at vores adfærd er og har været problematisk."
Hvad vi umiddelbart kan gøre er at bruge atomkraft-produceret el mest muligt. Det er billigere end fossil el, og vi importerer i forvejen ganske meget af det.
Derfor: Stop fossil el nu og erstat den med atomar el som ikke udleder CO2.
Se: https://thorkilsoee.wordpress.com/2016/09/01/tom-22/

Palle Jensen

Vi skal aldeles ikke have nogetsomhelst kernekraft i DK, og lad venligst være med at linke til T. Søes hjemmestrikkede hjemmesider, de er ikke særligt troværdige. Han blev mobbet ud af ing.dk for meget længe siden. Og hvor vil du placere et KKværk? Det bliver ikke i nærheden af mig, affaldet derfra heller ikke. Diskussionen om KK sluttede i DK i midten af 80erne, og der er næppe nogen, der tør at genoptage den de næste mange år i folketinget.