Læsetid: 5 min.

Rejs efter X’et: »Flygtningekrisen har ændret det politiske Sverige«

Det politiske landskab i Sverige synes mere fragmenteret end længe. Højrealliancen er i opbrud, den rød-grønne regering står til tilbagegang, og Sverigedemokraterna er der fortsat ingen, der vil lege med. Til september går Sverige til valg. Her er en rejseguide ind i Sveriges politiske sjæl
Grænseovergange som her ved Hyllie er det første, den politiske turist bør bide mærke i.

 

Grænseovergange som her ved Hyllie er det første, den politiske turist bør bide mærke i.

 

Mathias Løvgreen Bojesen

11. maj 2018

Eftersom jeg kun var en lille dreng, da Schengenaftalen ophævede grænsernes Europa, har grænseposter sjældent fremstået synderligt sindsoprivende. Og da slet ikke den ligegyldige svenske ved Malmøforstaden Hyllie, hvor man – hvis det ikke havde været for Øresunds naturlige landemærke – dårligt ville ane, at Amager pludselig bliver til Skåne.

Markerne er de samme, bilerne de samme – og trafikken er ligeså søvndyssende høflig som herhjemme. Ingen overhaler inden om, alle viger for hinanden. Bil blinker ud, bil blinker ind igen. Det kalder jeg hjem.

Men i dag kan man ikke længere overse, at man faktisk rejser fra et land til et andet. Enhver skal vise sit pas og af og til svare på spørgsmål om, hvad ens ærinde måtte være i Sverige. Og i dette tilfælde bør man svare: »Jeg er en politisk interesseret turist.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu