Læsetid: 6 min.

Staycation: Hvorfor rejse, når man kan se film?

Lawrence Kasdans humoristiske drama ’Turist ved et tilfælde’ handler om en rejsebogsforfatter, spillet af William Hurt, der slet ikke bryder sig om at rejse. Derfor handler hans bøger også mest om, hvordan man rejser, uden at det føles, som om man ... ja ... rejser. Heldigvis kan det takket være filmens magi og en god hjemmebiograf lade sig gøre at rejse selv de fjerneste steder hen helt uden at forlade sin komfortable lænestol. Her er en guide til syv fantastiske film, som tager sit publikum med på ydre og indre rejser – én for hver dag til en uges ferie
Fra The Darjeeling Limited.

Fra The Darjeeling Limited.

Ritzau Scanpix

11. maj 2018

Mandag

Rumrejsen år 2001 (Stanley Kubrick, 1968)

Det er i år 50 år siden, at filminstruktøren Stanley Kubrick og forfatteren Arthur C. Clarke samarbejdede om et værk, som både omdefinerede science fiction-genren og blev en milepæl i filmhistorien.

Rumrejsen år 2001, der begynder med dengang, vores fjerne, abelignende forfædre for alvor fik bevidsthed – takket være en mystisk monolit fra rummet – og bevæger sig et langt stykke ud i fremtiden, hvor vi har brugt al vores viden og teknologiske formåen, ikke mindst den kunstige intelligens, HAL 9000, til at udforske universet.

Kubrick brød sig ikke selv om at dissekere eller forklare sine film, og Rumrejsen år 2001 kan da også læses og fortolkes på mange forskellige måder. Dog kan det ikke diskuteres, at det er en uhørt smuk og brillant film, som stiller krav nok til sit publikum, men som giver meget igen i form af visuel og lydlig skønhed, banebrydende visuelle effekter og en instruktør og en forfatter, der ikke er bange for at stille store spørgsmål om eksistens, evolution og menneskehedens oprindelse og fremtid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu