Læsetid: 1 min.

Podcast: Olivier Roy om Europas jihadister og en europæisk islam

Religionshistoriker Jakob Skovgaard-Petersen interviewer Olivier Roy om nutidens jihadister og mulighederne for at skabe en europæisk version af islam i Informations nye podcastserie
Et af ofrene for angrebet i koncertsalen Bataclan ligger død uden for stedet. Blandt terroristerne var Samy Amimour, der var født og opvokset i en forstad til Paris. Før angrebet var han vendt tilbage fra Syrien, hvor han havde tilsluttet sig Islamisk Stat.

Et af ofrene for angrebet i koncertsalen Bataclan ligger død uden for stedet. Blandt terroristerne var Samy Amimour, der var født og opvokset i en forstad til Paris. Før angrebet var han vendt tilbage fra Syrien, hvor han havde tilsluttet sig Islamisk Stat.

Jerome Delay

23. juli 2018

Er det muligt at udvikle en islam med et europæisk og demokratisk islæt? Hvem er nutidens jihadister, hvad karakteriserer dem? Hvorfor er der så mange brødre i europæiske terrorceller? Og hvorfor er de tilsyneladende ikke specielt religiøse?

Det og meget andet bliver vendt, når religionshistoriker Jakob Skovgaard-Petersen interviewer politolog og filosof Olivier Roy. Franskmanden har i debatten markeret sig som en original tænker ved at have et anderledes syn på islamistisk radikalisme end mange andre eksperter.

Optaget live på International forfatterscene i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek.

Europæiske Ideer

Hvor står Europa i dag, og hvor vi skal hen? Europæiske Ideer er en podcastserie, der præsenterer perspektiver, analyser og fortællinger om et Europa i forandring. I serien diskuterer førende tænkere Europas fremtid. Samtalerne foregår på engelsk.

Podcastserien er udviklet i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og er optaget under live foredrag på International Forfatterscene i Dronningesalen, Den Sorte Diamant.

Europæiske Ideer er også en bogserie. I serien er Ivan Krastevs bog Efter Europa udkommet.

Støttet af Statens Kunstfond, Politiken-Fonden, Europanævnet og Augustinus Fonden.

Seneste podcasts

  • Ivan Krastev i ny podcast: Flygtningekrisen var Europas 9/11

    10. juli 2018
    Flygtningekrisen har fundamentalt ændret den politiske virkelighed i Europa, og identitetspolitik er ikke længere kun forbeholdt minoriteter. Hør hvordan og hvorfor i Europæiske Ideer, en ny podcast fra Information. I første afsnit taler Lykke Friis med den bulgarske samfundsforsker Ivan Krastev om Europas fremtid
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu