Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Ulighed begynder før vuggestuen

Moderne Ideer, podcasten om samfundets største udfordringer, er tilbage med en ny sæson. Første gæst er mønsterbryder og ph.d Agi Csonka, der hele sit liv har levet med følelsen af, at venner og kollegaer fra veluddannede familie lige så godt kunne komme fra en anden planet
Moderne Ideer, podcasten om samfundets største udfordringer, er tilbage med en ny sæson. Første gæst er mønsterbryder og ph.d Agi Csonka, der hele sit liv har levet med følelsen af, at venner og kollegaer fra veluddannede familie lige så godt kunne komme fra en anden planet

Jesse Jacob

Redaktionen
25. juli 2018

Vi går og tror, at vi er lige, men i skolen er ’dem fra blokken’ bagud på point fra starten. Agi Csonka, der selv er barn af arbejder- og flygtningeforældre, gør os klogere på, hvordan en systematisk skævhed er med til at determinere børns livsmuligheder fra starten.

Med et skarpt personligt outsiderblik på det danske skolesystem, viser Csonka, hvordan det i høj grad er kendskab til kulturelle koder, og den kulturelle kapital vi har med hjemmefra, der spiller ind på vores livschancer. Det handler ikke kun om at stille god og gratis uddannelse til rådighed for alle, men om at turde se uligheden, når den er der, og hjælpe læringsmiljøet i hjemmet og i de tidligste institutionsår på vej.

Ugens gæst er Agi Csonka, ph.d., direktør og mønsterbryder. Agi Csonka er forfatter til bogen Hvordan får vi mere lighed i uddannelse?

Moderne Ideer er Podcasten, som ikke KUN vil gøre dig klogere, men også leverer gode svar på nogle af vor tids største udfordringer fra de mennesker, som ved allermest.

Video: Nogle børn er bagud på point fra starten

 

Podcast

Moderne Ideer

Moderne Ideer er podcasten, som ikke kun vil gøre dig klogere, men også vil levere svar på nogle af vor tids største udfordringer fra de mennesker, der ved allermest om dem. Er fredens tid forbi? Hvad skal vi gøre ved landbruget og flygtningekrisen? I hvert afsnit giver gæsten sit bud på en løsning. 

Serien er produceret med støtte fra Lundbeckfonden.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her