Læsetid: 1 min.

Sommerpodcast med Rune Lykkeberg: Flemming Rose om Rusland

Bliv klog på VM-værten Rusland, når Flemming Rose er i studiet hos Rune Lykkeberg i en sommerudgave af Radio Information
Rune Lykkeberg har besøgt Rusland for første gang og har i denne uge inviteret journalist og seniorforsker Flemming Rose i studiet for at blive klogere på verdens største land.

Rune Lykkeberg har besøgt Rusland for første gang og har i denne uge inviteret journalist og seniorforsker Flemming Rose i studiet for at blive klogere på verdens største land.

Emile Alain Ducke

13. juli 2018

Avisens gode ven, digteren Per Højholt, sagde en gang, at han ville sætte sig ud i gavlen for at blive dummere, høre græsset gro. Vi vil gerne gøre jer klogere på en verden, som bliver ved med at være et åbent, vidunderligt og frygteligt mysterium. Men vi forstår godt, hvad Per Højholt mener.

Og nu sætter vi os ud i gavlen og glemmer, det vi ved, for at spørge forfra.

Verden går ikke på sommerferie, så det gør Radio Information selvfølgelig heller ikke. Det er nu, der er tid til at lytte og lære noget. Så vi inviterer hver uge én gæst i studiet til en samtale, hvor vi spørger til alt det, vi selv er optaget af uden at kunne finde svar.

Chefredaktør Rune Lykkeberg har i denne uge talt med forfatteren og journalisten Flemming Rose om det, han selv beskriver som sit livs største intellektuelle udfordring, nemlig Rusland. Lykkeberg har selv for første gang været i Rusland og blevet overvældet og imponeret – han har forstået, at der er så meget om Rusland, han ikke forstår.

Flemming Rose hjælper os med at blive klogere på et land, han har været optaget af i årtier. Intellektuelt, eksistentielt og politisk.

Vi sætter os i gavlen og glemmer det, vi ved. Og nyder det privilegium, at det er sommer, og vi har god tid. 

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Danske Bank-skandalen og Karl Marx i én og samme podcast

  22. september 2018
  Rune Lykkeberg har optur over, at der i det mindste sker lidt efter Danske Banks hvidvaskskandale. Men også kun lidt. Ugens Radio Information kommer også forbi DR og en ny dokumentar om den transkontinental kærlighed mellem Thailand og Thy
 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Aagaard
 • Stig Bøg
Hans Aagaard og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Rune har haft sin søn med i Rusland for første gang, og har haft nogle spændende oplevelser sammen. En del på overraskeren!

Flemming Rose brillierer i den grad med sin viden om Rusland.

Det er gode 5o minuters podcast at bruge sammen med morgenkaffen.