Læsetid: 4 min.

Bachelorerne kommer – måske

Langt de fleste universitetsstudier ender med en kandidatgrad. Men det øgede behov for arbejdskraft og mere fleksible uddannelsesveje kan være med til at skabe flere bachelorer, mener eksperter
7. september 2018

Selv om der er blevet talt om et arbejdsmarked for bachelorer i årevis, så ender langt de fleste universitetsstudier i dag med en kandidatgrad. Kun omkring tyve procent af de universitetsstuderende afslutter deres studium med en bachelorgrad, men det kan være på vej til at ændre sig, mener flere eksperter.

Et ønske om at få bachelorer ud på arbejdsmarkedet er især kommet fra erhvervslivet, der har set  mere erhvervsrettede bachelorer som en måde at få mere arbejdskraft på. Men de seneste år er også flere regeringsudvalg kommet frem til samme konklusion.

I 2014 anbefalede Kvalitetsudvalget, at mindst hver tredje bachelor skulle starte i arbejde. Og i foråret kom Udvalg om bedre universitetsuddannelser frem til samme konklusion. Også uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers opfordrede før sommerferien til, at bachelorerne tog ud og arbejdede et par år, før de læste videre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu