Læsetid: 1 min.

Klimaredaktionen er i studiet

Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
8. september 2018

»Gå med i klimamarchen i dag. I København, Aarhus eller Aalborg. Det er ikke en ordre. Det er en bøn.«

Sådan begynder lørdagens leder, som Jørgen Steen Nielsen har skrevet – så det vil vi da gøre. Bagefter kan du høre Radio Information, hvor Jørgen og hans kollega i klimaredaktionen Jesper Løvenbalk vil svare på spørgsmålet: Kan vi nå at leve op til målene fra Paris?

Og så er det jo denne weekend, der er valg i Sverige. Det har været en vild valgkamp, og så er det jo godt, at vi har haft Mette-Line Thorup som guide. Lyt med, når hun giver et bud eller tre på det svenske socialdemokratis krise.

Rune Lykkeberg har denne uge optur over en ny bog om finanskrisen. Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World hedder den, og den er skrevet af den britiske historiker Adam Tooze. Lyt med og hør Rune indrømme alle de punkter, hvor han dengang tog fejl med hensyn til krisens årsager og sammenhænge. Fordi det er oooptur at blive korrigeret!

Og skal vi så ikke også slutte af med lidt mere Jørgen Steen Nielsen-vid:

»Når mennesker tager hinanden i hånden og tager egne og fælles skridt til at blive del af omstillingen, så vokser ikke bare håbet. Så vokser også viljen og vreden, hvis de, der har magt over beslutningerne, svigter. Går politikerne og virksomhederne ikke med, må borgerne gå imod dem.«

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu