Læsetid: 9 min.

Professor: »Fokusér ikke så meget på, hvordan andre gør. Hvis du er nysgerrig på noget, så kast dig ud i det«

Man stiger ikke til vejrs på den akademiske himmel ved blot at følge pensum. Fem mænd og kvinder, der alle har gjort karriere på baggrund af deres viden, fortæller om de sidespring, chok, bøger, film og erfaringer, der sendte dem i retning af visdommen
Professor Kathrine Richardson var frivillig på et laboratorium i Maine i USA om sommeren, da hun var studerende. Her talte hun vandlopper og flyttede bøger. Belønningen var en kasse øl. Det brugte hun halvdelen af sommeren på. Det lyder ikke så spændende, men hun mødte fantastiske mennesker, og i dag er hun gæsteforsker på samme laboratorium.

Professor Kathrine Richardson var frivillig på et laboratorium i Maine i USA om sommeren, da hun var studerende. Her talte hun vandlopper og flyttede bøger. Belønningen var en kasse øl. Det brugte hun halvdelen af sommeren på. Det lyder ikke så spændende, men hun mødte fantastiske mennesker, og i dag er hun gæsteforsker på samme laboratorium.

Mik Eskestad

7. september 2018

»Jeg talte vandlopper og flyttede bøger. Belønningen var en kasse øl.«

Katherine Richardson, professor i biologi ved Københavns Universitet.

– Hvordan er du blevet så klog?

»Det handler om at være dødnysgerrig og gribe de muligheder, der byder sig. Jeg tog engang til den republikanske nationalkonvention i 1975 for at lære om politik. Ikke fordi jeg var republikaner, men fordi det var en god mulighed for at lære.«

»Jeg var frivillig på et laboratorium i Maine i USA om sommeren. Jeg talte vandlopper og flyttede bøger. Belønningen var en kasse øl. Det brugte jeg halvdelen af sommeren på. Det lyder ikke så spændende, men jeg mødte fantastiske mennesker, og i dag er jeg gæsteforsker på samme laboratorium. Det er lidt sjovt at kunne grine af, at jeg startede der for over 40 år siden.«

– Hvilke episoder har været et vendepunkt i din dannelse?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu