Læsetid: 5 min.

Unge ’hacker’ deres uddannelse som et oprør mod det etablerede system

De er unge, de er iværksættere, og de tager ikke en traditionel uddannelse. ’Hackschoolere’ bliver de kaldt, og eksperter ser tendensen som et sundt oprør mod masseuniversitetet. Bagsiden er, at de unges viden bliver præget af stærke kommercielle interesser og en opportunistisk indstilling til, at viden skal nytte her og nu
7. september 2018

Uddannelse, uddannelse, uddannelse.

De unge har fået tudet ørerne fulde af, at hvis de vil klare sig, så er det uddannelse, der skal til.

Men de seneste år er der startet en modbevægelse især i USA, hvor unge dropper de traditionelle uddannelser og hacker sig til deres helt egen slags uddannelse.

Hack- eller unschooling-bevægelsen er en reaktion på, at amerikanske unge kæmper med tårnhøj studiegæld, men den er også et oprør mod et uddannelsessystem, der ikke følger med tiden. I stedet for at følge de traditionelle studier på universiteterne stykker de unge selv deres egen uddannelse sammen af online kurser, enkeltfag, youtube-videoer og selvvalgt litteratur.

Også i Danmark er der en modbevægelse, selv om den er svær at sætte tal på, mener antropolog Tanja Hall, som er stifter af bureauet Fremtidsfabrik. Her har de undersøgt fænomenet hackschooling og været i kontakt med mere end 100 unge, der enten går deres egne veje igennem uddannelsessystemet eller uddanner sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjørn Pedersen
Bjørn Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu