Podcast
Læsetid: 1 min.

Kære lytter. God jul. Vi synes, at du er optur

Højtiden står for døren, og derfor hiver vi højtideligt fat i to af avisens høje herrer: Christian Monggaard, der ser tilbage på filmåret, og Jørgen Steen Nielsen, der også ser tilbage på året, hvor klimadagsordenen kom på alles læber. Og så kommer Rune Lykkeberg forbi med sin ugentlige optur
Højtiden står for døren, og derfor hiver vi højtideligt fat i to af avisens høje herrer: Christian Monggaard, der ser tilbage på filmåret, og Jørgen Steen Nielsen, der også ser tilbage på året, hvor klimadagsordenen kom på alles læber. Og så kommer Rune Lykkeberg forbi med sin ugentlige optur

Sofie Amalie Klougart

Redaktionen
22. december 2018

Velkommen til. Vi sender denne gang direkte fra det traditionsrige ’Gløgg i budstuen’ her i Skt Annæ Passage. Det ved vi alle sammen er løgn, da du kan høre udsendelsen lige præcis, når du har tid og lyst, men leg nu lidt med.

Mød en kær ven af programmet, filmredaktør Christian Monggaard, der ser tilbage på filmåret 2018, præcis som han har gjort det i spalterne i 20 år. I år var et særligt år med diskussioner om seksuelle  overgreb, om streamingtjenesternes magt og om de danske filminstitutioners adresser. Men heldigvis mest af alt, et år med helt enormt gode film. Og en særlig herre, der gjorde det igen. Som Monggaard skriver: »Det er svært at overvurdere Triers fortsatte betydning for dansk film – så højt kan der være til loftet«.

Og så har jeg besøg af Jørgen Steen Nielsen. For hvordan har verden set ud fra hans stol? – I ved, den der står ’Dansk presses bedste klima- og økonomimedarbejder’ på ryggen af. Han afrundede fredag vores serie ’Vi tager økonomien tilbage’ med en leder, der indeholder den her beskrivelse af den brogede tid, vi lever i. Og en beskeden drøm, som jeg vil tage med hjem til jul:

»Rådvildhed og tvivl om fremtiden forenes med praktiske eksperimenter og teoretiske analyser i eftersøgningen af en ny økonomi. En økonomi, der via større demokratisk deltagelse lægger bånd på kortsigtet gevinstmaksimering til fordel for langsigtede og bæredygtige investeringer. En økonomi, hvor jagt på BNP-vækst underordnes hensynet til menneskelig trivsel. En økonomi, hvor velstand skabes via arbejde frem for via arbejdsfri spekulation, og hvor den skabte velstand fordeles retfærdigt.«

Jeg vil ønske dig en rigtig god jul.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her