Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Michel Houellebecq, Jonas Eika og en løbsk landbrugslobby

I ugens Radio Information har vi endelig en mulighed for at snakke om Michel Houellebecq!
Redaktionen
12. januar 2019

I ugens Radio Information har vi endelig en mulighed for at snakke om Michel Houellebecq! Fredag udkom hans nyeste roman, Sérotonine, på fransk. Det kan Rune Lykkeberg heldigvis læse. Og chefredaktøren har en lang historie med den franske forfatter, der heldigvis denne gang også viser, at vi faktisk har noget at miste. 

Vi skal også tale tale om en sag, som de fleste nok – til CBS-ledelsens held – havde glemt. I julen 2016 kom den nemlig i modvind, da det viste sig, at lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug havde haft lidt for meget indflydelse på et forskingsprojekt om danske landmænd, der lider under miljøregulering. Nu viser det sig, at de var godt og grundigt advaret. Martin Bahn og Sebastian Abrahamsen har rodet i halvgamle papirer.

Vi skal selvfølgelig også tale om ugens helt store historie: Præsident Trumps stadigt mere desperate kamp for sin mur. Vores mand i USA, Martin Burcharth, udlægger sagen.

Og så er det ugen, hvor Informations litteraturpris, Montanaprisen, blev uddelt i samarbejde med Testrup Højskole. Den gik til Jonas Eika for novellesamligen ’Efter solen’. Lone Nikolajsen skriver i en leder: »Det er ikke en formanende politisk litteratur, Jonas Eika skriver, men derimod én, der giver sig hen til en intens undersøgelse af de økonomiske og begærsmæssige dynamikker, der strukturer mennesker og samfund. (…) Årets vinder af Montanas litteraturpris er ikke bare skarp i sin samfundskritik, men også i sit blik for forbindelserne mellem mennesker og deres omgivelser. Sådan har virkeligheden fortjent at blive beskrevet.«

Derfor slutter vi med at lade Jonas Eika læse højt. 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her