Debatten
Læsetid: 2 min.

Læs her om, hvordan Information udvælger og behandler debatartikler

I Informations debatunivers kan man som almindelig borger sætte en dagsorden med sine egne ord i debatindlæg, kronikker, kommentarer og læserbreve.
Redaktionen
4. april 2019

Dagbladet Informations debatsider er der, hvor vi stiller det frie ord til rådighed for alle, der har noget væsentligt på hjerte og tilbyder offentligheden mulighed for indsigt. Det er her, man som almindelig borger kan sætte en dagsorden med sine egne ord.

Fælles for de debatindlæg, kronikker, kommentarer og klummer, som man finder på debatsiderne, er, at de alle er udtryk for skribentens egen holdning. Informations debatunivers er altså ikke stedet for objektiv journalistik, men for stærke synspunkter og demokratisk debat. Her giver vi plads til, at holdninger kan brydes. Det betyder, at alle synspunkter, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan selv deltage i debatten ved at indsende et indlæg her.

Når vi udvælger tekster til debatsiderne, er det ud fra princippet om, at offentlig debat gør os klogere. At vi bliver klogere som samfund, når synspunkter, beslutninger og praksisser bliver udfordret og korrigeret af kvalificeret kritik. Derfor er ingen synspunkter udelukket fra Informations debatsider på forhånd – vi tager altid stilling til det konkrete indsendte indlæg ud fra dets kvalitet, relevans og evne til at bibringe debatten nye indsigter.

Hos Dagbladet Information beder vi skribenter dokumentere deres faktuelle påstande. Og så lader vi det være op til den enkelte læser at vurdere, om dokumentationen er overbevisende. Der er forskellige, indbyrdes modstridende, undersøgelser og udlægninger på langt de fleste af de områder, der debatteres, og videnskaben er meget sjældent helt enig med sig selv. Derfor er tyngden af skribenternes dokumentation åben for debat, ligesom skribenternes synspunkter er det.

Du er altid velkommen til at sende et modsvar, hvis du er uenig med et indlæg, der er bragt hos os. Personer og organisationer, der bliver kritiseret direkte ved navns nævnelse i debatindlæg i Information, bliver altid givet muligheden for at svare på kritikken. Rejser et debatindlæg alvorlige anklager imod en eller flere personer, der ikke nævnes ved navn, men alligevel kan identificeres ud fra indlægget, tager Information kontakt til disse inden publicering.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

En programerklæring af de længere. Sådan skal det være. Glæder mig til at få et indlæg vejet på den guldvægt.

Henrik Hansen

Her giver vi plads til, at holdninger kan brydes. Det betyder, at alle synspunkter, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan selv deltage i debatten ved at indsende et indlæg her.

Ja det lyder næsten for godt til at være sandt, mon der også står noget med småt;)

Aase Rønhede, Kurt Nielsen, John Andersen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

Tak for godt debatindlæg om MOR. Hvor er det befriende st tage udgangspunkt i at alle disse bøger kan anskues som en samtale mellem to VOKSNE mennesker, hvor offerrollen for ofte tager over.

Anne Richter

Skal man have en relevant uddannelse eller stilling, for at udtale sig?

Louise Pedersen

Endnu mere skraemmende er det, naar alvoren ikke sandes med den pandemi vi staar overfor globalt. Naar den spreder sig og truer sygdomsramte isaer, med doed til foelge globalt set, er inddaemning selvsagt noedvendig i forhold til virus' spredning ved at springe fra raske til syge osv, ja begge veje. Selvfoelgelig er alle i risikozonen, hvis vi ikke passet paa. Aldrig rart at blive skaemmet i frihedsoplevelse, men det kunne vaere gaaet meget vaere uden restriktioner. Jeg er ikke laege selv og vil ikke angribe nogens faglighed her, men vi skal passe paa hinanden med omtanke.

Aase Rønhede

alias Søren R.

Guldvægten er ikke gylden. Indlæg rettes til, så sproget ofte blir dårligere.