Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Rune Lykkebergs nye bog, guide til CPH:DOX og en 22-årig migrant på 15 år

I denne uges udgave af Radio Information fortæller chefredaktør Rune Lykkeberg om sin nye bog, ‘Vesten mod Vesten’. Du kan også høre om migranten Kisma Barrie fra Sierra Leone og filmredaktør Christian Monggaards guide til CPH:DOX.
I denne uges udgave af Radio Information fortæller chefredaktør Rune Lykkeberg om sin nye bog, ‘Vesten mod Vesten’. Du kan også høre om migranten Kisma Barrie fra Sierra Leone og filmredaktør Christian Monggaards guide til CPH:DOX.
Redaktionen
23. marts 2019

Det er ikke længere øst mod vest. Det er Vesten mod Vesten.

I sin nye bog, Vesten mod Vesten, gennemgår chefredaktør Rune Lykkeberg udviklingen de seneste år, som i en række lande i den vestlige del af verden har været præget af politiske kriser. Fra protestvalg til populisme over stigende polarisering til faldende opbakning til den politiske midte.

Spørgsmålet er: Hvad er årsagen til kriserne?

En del af svaret er den stigende økonomiske ulighed. Noget andet er er den stigende forskel på land og by og den øgede indvandring. Men i bogen peger Lykkeberg på en overset årsag: De stigende forventninger. Til vores politikere og til, hvad det politiske system kan levere til borgerne.

Filmredaktør Christian Monggaard fortæller om dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX og den stigende opmærksomhed omkring og anerkendelse af formatet. Som han siger: »Virkelig har fået en renæssance«. Og så er der både Pamela Anderson og Watergate på årets program.

Journalist Natalie Yahya Rosendahl fortæller om andet kapitel i sin serie om den afrikanske migrant Kisma Barrie. Hun mødte Barrie på den nordligste spids af Afrika i efteråret og skrev dengang første afsnit i serien. På det tidspunkt fortalte Barrie, at han var 22 år. Nu har hun mødt ham i Frankrig, hvor han søger asyl og derfor ikke længere er 22.

»Her i Frankrig er jeg 15 år gammel«, siger Barrie. Hør Barries historie og om de franske myndigheders forsøg på at aldersbestemme flygtninge- og migranter.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Hansen

Nu er den gal igen.
Jeg ville gerne have hørt Radio Information her til morgen, men I har desværre ikke gjort programmet tilgængeligt for os der hører radio via en PC. Der plejer at være en medieafspiller her på hjemmesiden, så man kan høre programmet uden at skulle alle mulige omveje via iTunes eller andet mærkeligt.
Jeg føler lidt nogen gange at I ikke vil anerkende mig som fuldgyldigt medlem af Information-segmentet så længe jeg afstår fra at investere i en iPhone?

Martin Hansen. Hvis du vælger 'Feed' åbner en side med link til 'media files'. F.eks. https://mcdn.podbean.com/mf/web/32t34x/RadioInformation230319.mp3

Nå. Den vej blev hurtigt forpurret :/

Martin Hansen

Tak Torben Skov!
Dit link virker, hvorimod linket "Feed" oppe under artiklen bare åbner en side med en masse html-kode. Må jeg spørge hvordan du gjorde? For så kan jeg selv løse problemet næste gang de søde mennesker på Radio Information glemmer at indsætte det link jeg plejer at bruge.

Jeg er ikke ekspert, men jeg mener den kode skulle være informations side på podbean. Man kan nemt fiske linkene fra koden. Den du vil have står med blåt.
Her er en anden der illustrerer hvad jeg mener.
https://radioinformation.podbean.com/e/rune-lykkebergs-nye-bog-guide-til...