Podcast: Rasmus Paludans ytringsfrihed, pensionspenge i besatte områder, Mueller-undersøgelsen og et blankpoleret portræt af Mette Frederiksen

Radio Information fortæller dig, hvad du skal vide om Mueller-rapporten. Gry Inger Reiter har læst portrætbogen om Socialdemokratiets leder. Og så skal vi diskutere Rasmus Paludans ytringsfrihed
Radio Information fortæller dig, hvad du skal vide om Mueller-rapporten. Gry Inger Reiter har læst portrætbogen om Socialdemokratiets leder. Og så skal vi diskutere Rasmus Paludans ytringsfrihed

Arkivfoto

Redaktionen
26. april 2019

I denne uge blev Mueller-rapporten offentliggjort. David Rehling kommer i studiet og fortæller om Robert Muellers rapport om russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor Donald Trump kom til magten. For hvad er egentlig op og ned i den undersøgelse, som flere efterhånden ser som en drejebog til at undersøge Trump yderligere?

Knap så ventet, men voldsomt godt timet var den politiske kommentator Thomas Larsens bog om  Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen. Vores debatredaktør Gry Inger Reiter har læst den, og hun kalder bogen et blankpoleret portræt af Danmarks potentielt kommende statsminister.

Bo Elkjær stikker også hovedet ind og giver en update på, hvordan det går med Informations store serie om pensionsselskabernes kontroversielle investeringer. Gad viiiiiide hvilken pensionskasse, der denne gang har fået kolde fødder over våben, tobak og besatte områder? Og husk nu, at du selv kan gå din egen pensionskasse efter i sømmene og tjekke, om dine penge er forsvarligt investeret.

Og så har Niels Ivar Larsen og jeg haft en spøjs oplevelse på vores delekontor. Altså ham Niels Ivar, der gennem tiden har været en markant stemme som forsvarer for ytringsfriheden i forhold til f.eks. Flemming Rose og Lars Vilks, og som jeg i den forbindelse har haft ikke så få diskussioner med. Han mener nemlig ikke, at Rasmus Paludans ytringsfrihed krænkes, hvis han ikke får lov til at brænde koraner af, hvor end han vil. Hvordan hænger det nu sammen? Niels Ivar forklarer.

Den sorte liste: Er dine pensionspenge investeret ansvarligt?

Informations har kortlagt de 17 største danske pensionsselskabers aktieinvesteringer. Det er den hidtil mest omfattende kortlægning af sin slags. I denne serie sætter vi fokus på, om din pensionsopsparing er investeret ansvarligt, og på hvordan pensionsselskaberne kan bruge deres medejerskab til at påvirke kontroversielle virksomheder.

Du kan også selv tjekke hvad dine pensionskroner er investeret i og få hjælp til at skrive til dit pensionsselskab.

Seneste artikler

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her