Læsetid: 2 min.

Priyamvada Natarajan har kortlagt det ultimativt ukendte i vores univers

Delhis nattehimmel lagde fundamentet for Priya Natarajans karriere som kortlægger af det ultimativt ukendte: mørkt stof og sorte huller
Delhis nattehimmel lagde fundamentet for Priya Natarajans karriere som kortlægger af det ultimativt ukendte: mørkt stof og sorte huller

Emilie Noer Bobek

20. april 2019

Efter eget udsagn forelskede Priya sig i videnskab, da hun som femårig for første gang så nattehimlen over Delhi gennem et teleskop og opdagede, at der var noget derude, man ikke kunne gribe og undersøge med sine sanser.

Hendes første eksponering for forskning fulgte, da hun som 12-årig på sin Commodore 64-computer kodede et dynamisk stjernekort over nattehimlen til Nehru Planetariet i Delhi. Efter gymnasiet i Delhi fulgte matematik- og fysikstudier ved MIT i USA og en ph.d. i astrofysik ved Cambridge University i England, hvilket var usædvanligt for en ung hindukvinde i slut-80’erne.

I dag er hun professor i astrofysik ved Yale University i USA, hvor hun forsker i det ultimativt ukendte: sorte huller og mørkt stof. Hun har adskillige æresudnævnelser blandt andet som gæsteprofessor ved Niels Bohr Instituttet i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu