Læsetid: 4 min.

Videnskab er en nødvendig investering for Indien

Mens premierminister Modi har erklæret, at Indien skal være på verdens videnskabelige toptre i 2030, har han ikke selv prioriteret at investere i forskning og udvikling. Videnskab og teknologi rummer ellers et stort potentiale i forhold til at løfte Indiens underklasse, men i dag kæmper landet både med dårlige universiteter og manglende forskere til at drive den videnskabelige udvikling
Studerende i en pause på campus på Jawaharlal Nehru University i Delhi.

Studerende i en pause på campus på Jawaharlal Nehru University i Delhi.

Peter Nygaard

20. april 2019

I hinduisme er shakti en universel energi, en guddommelig kvindelig skaberkraft. Så da det i slutningen af marts lykkedes det indiske rumagentur ISRO at nedskyde en satellit, blev bedriften selvfølgelig døbt ’Mission Shakti’. Så var ambitionsniveauet ligesom lagt.

Indien er blot det fjerde land på verdensplan, som den teknologiske bedrift er lykkedes for, og det var næppe tilfældigt, at Mission Shakti blev iværksat blot en uges tid, inden den indiske valgkamp gik i gang. Det var i hvert fald god timing for premierminister Narendra Modi. Han var da også hurtig til at konstatere, at »Indien nu havde markeret sig som en rummagt«. Med ham ved magten, forstås.

Det er ikke første gang, Modi har promoveret Indiens rumforskning. Tidligere har han annonceret, at den »første indiske søn eller datter« skal i rummet i 2022, som er 75-året for Indiens selvstændighed. Symbolikken er til at tage og føle på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu