Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Klimavalg, danske bankers rolle i europæisk momssvindel og optur over EP-valget

Radio Information har igen i denne uge samlet et lille udvalg af højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i Dagbladet Information i den forgangne uge
Arkivfotos

Arkivfotos

Redaktionen
1. juni 2019

På onsdag bliver der afholdt folketingsvalg. Da valget blev udskrevet for fire uger siden, stillede vi her på avisen spørgsmålet, om det ville komme til at handle om klima. De menneskeskabte klimaforandringer er ifølge mange, både politikere og almindelige danskere, vor tids mest alvorlige problem, men alligevel har det ikke været det problem, som har fyldt mest i tidligere valgkampe.

Det er der lavet om på i denne valgkamp.

Indlandsredaktør Anton Geist kommer i studiet og fortæller om et »epokeskifte« i dansk politik, og hvorfor vi måske har taget fejl, når vi har sagt, at demokrati som styreform ikke er egnet til at løse klimaproblemet. Demokratiet virker. Godt nok lidt langsomt, men det virker.

Derefter fortæller journalist på indlandsredaktionen Martin Bahn denne uges nyhed om, at der tegner sig et flertal i Folketinget for, at man ved vurderinger af ny lovgivning og store anlægsprojekter i Finansministeriet ikke alene vurderer de økonomiske konsekvenser, men også de miljø- og klimamæssige.

Rune Lykkeberg har optur over europaparlamentsvalget og giver os en ny forståelse af det, vi har gået og kaldt »opbruddet i europæisk politik«. Og endelig fortæller journalist på indlandsredaktionen Bo Elkjær om de danske bankers rolle i den store sag om momssvindel, som Information i samarbejde med Finans og en række europæiske medier har afdækket.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Katastrofen i Indien, Bidens vaccine-åbning og oksekødsskandalen

  8. maj 2021
  I denne uges Radio Information skal vi tale om Aarhus Universitets stærkt kritisable håndtering af skandalen om oksekødsrapporten, om coronakatastrofen i Indien, USA's kontroversielle udmelding om vaccinepatenter og om alle de gode film, vi nu kan se i en mørk sal
 • Podcast: Klimaborgertinget, Instrukskommissionen og en masse kultur, der gør dig godt

  30. april 2021
  I denne uges Radio Information guider Lone Nikolajsen til de bedste film på CPH:DOX, Maria Kjær Themsen tager os med på Louisiana, Ulrik Dahlin til Instrukskommissionen og Rune Lykkeberg har opperen over Klimaborgertingets anbefalinger
 • Podcast: Kupforsøget i europæisk fodbold

  23. april 2021
  I denne uges Radio Information har chefredaktøren optur over, at de rigeste fodboldklubber i Europa ikke fik succes med deres kupforsøg. Vi skal tale om afgangsudstillingen fra Kunstakademiet, om amokløbet på boligmarkedet og om de to, der kandiderer til at blive Tysklands nye Merkel
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her