Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Modis valgsejr i Indien, EU-Parlamentets genkomst og film om ulighed og uretfærdighed (og zombier)

Radio Information har igen samlet et lille udvalg af højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i Dagbladet Information i den forgangne uge
Collage.

Collage.

Frederick Florin

Redaktionen
25. maj 2019

I denne uge sluttede det indiske parlamentsvalg. Det var, som vi tidligere har skrevet her i avisen, den største demokratiske begivenhed i verdenshistorien. Syv valgrunder, 8000 kandidater, flere hundredtusinder valgsteder og op mod 900 millioner stemmeberettigede indere. Omkring fire gange så mange som til det amerikanske præsidentvalg. En så stor demokratisk begivenhed er i sig selv værd at fejre.

Så det har vi gjort. I spalterne i avisen, stort set dagligt. I denne uges Radio Information kommer journalist Anna von Sperling i studiet og gør status efter det indiske valg og fortæller om bagsiden af det indiske demokrati.

Informations filmanmelder, Christian Monggaard, er med fra Cannes, hvor filmene på programmet i stigende grad er politiske. Som Monggaard skriver i avisen:

»Der er meget at være frustreret over og lave film om i verden lige nu«.

Så det gør de i Cannes.

Og så er Rune Lykkeberg som altid med i studiet. Han fortæller, hvorfor Thatcher havde ret, da hun i 1980’erne kaldte Europa-Parlamentet et Mickey Mouse-parlament. Men hvorfor det i dag er forkert, og hvorfor valget på søndag er det mest spændende i vor tid.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Hverdagskonflikterne er tilbage på Borgen – er det ikke som det skal være?

  26. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information analyserer Lars Trier Mogensen ugens politiske armlægninger om genåbningen. Louise Drivsholm ser på ændringerne i befolkningens coronavaner. Rune Lykkeberg anbefaler podcast. Og Jørgen Steen Nielsen ser nærmere på Klimarådets dom over regeringens klimapolitik
 • Podcast: Er der liv på Mars? Er der poesi i Glostrup?

  20. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information taler vi om den aktuelle litterære fejde om Glostrup med litteraturredaktør Peter Nielsen. Vi taler om Macrons sekulariseringslov med korrespondent Christian Bennike og om opturs-Mars-missionen med Rune Lykkeberg
 • Podcast: Biomassens bagside, Trumps rigsretsag og Parterapi

  12. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information vil klimajournalist Martin Bahn lede os ned af en af klimakampens blindgyder: afbrændingen af træ. Lone Nikolajsen vil tale om det fremragende reality-tv ’Parterapi – elsker du mig stadig?’, og Rune Lykkeberg vil tage os igennem den rigsretssag mod Donald Trump, der bliver afgjort på mandag
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her