Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Rune Lykkeberg om valget, farvel til en politisk epoke og 30 forslag til en grøn regering

Radio Information samler hver uge højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i avisen
Radio Information samler hver uge højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i avisen

Arkivfoto

Redaktionen
8. juni 2019

Dagen efter folketingsvalget skrev chefredaktør Rune Lykkeberg en leder med overskriften: »De røde vinder grønt folketingsvalg«.

Det var ikke kun en sejr for de røde partier, men også for det store flertal af danskerne, som mener, at klimaet har været det vigtigste politiske emne i valgkampen. Men efter den grønne valgsejr kommer det svære, siger chefredaktør Rune Lykkeberg: at vinde i virkeligheden.

Rune Lykkeberg kommer i studiet og forklarer. I forlængelse af det har journalisterne Martine Amalie Krog og Mette Kyed samlet 30 konkrete forslag til, hvad en kommende regering skal gennemføre på klimaområdet, for at kunne kalde sig grøn. Forslagene er indsamlet fra forskere, interesseorganisationer og borgere.

Kulturjournalist Lone Nikolajsen anmelder valgkampen og gennemgår højdepunkterne, og journalist Mette-Line Thorup fortæller om de sidste dage op til valget, hvor hun har fulgt Dansk Folkeparti. Det var slutningen på en epoke for partiet – og i dansk politik.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

 • Podcast: Tysklands yderste højre radikaliseres – og det virker

  22. september 2023
  Denne uges Radio Information handler om det tyske højreparti AfD, der har fremgang uden at skrue ned for hverken retorik eller politik og om grønlandske kvinder, der stadig i 2010’erne fik prævention uden samtykke
 • Podcast: Hunter Biden og de planetære grænser

  15. september 2023
  I ugens Radio Information tegner vi et portræt af Joe Bidens besværlige søn, taler om en bondeprotest, der gik i sig selv igen og prøver at begribe de planetære grænser, vi har overskredet
 • Podcast: Fri hash, Jesus-film og en sort sky der lettede

  8. september 2023
  I denne uges Radio Information skal vi høre om en dansk Jesus-film, der fik paven op af stolen, om erfaringerne med lovliggørelse af cannabis og om Rune Lykkebergs optur over, at indvandringskritik ikke længere trumfer alt
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Et meget fint indslag, fra Radio Information
som sætter ugen i perspektiv. et forslag brug
et par ord, på kommentar sporet, når i taler om
artikler.