Læsetid: 1 min.

Podcast: Rune Lykkeberg om valget, farvel til en politisk epoke og 30 forslag til en grøn regering

Radio Information samler hver uge højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i avisen
Radio Information samler hver uge højdepunkter fra vores dækning af verden, som den så ud i avisen

Arkivfoto

8. juni 2019

Dagen efter folketingsvalget skrev chefredaktør Rune Lykkeberg en leder med overskriften: »De røde vinder grønt folketingsvalg«.

Det var ikke kun en sejr for de røde partier, men også for det store flertal af danskerne, som mener, at klimaet har været det vigtigste politiske emne i valgkampen. Men efter den grønne valgsejr kommer det svære, siger chefredaktør Rune Lykkeberg: at vinde i virkeligheden.

Rune Lykkeberg kommer i studiet og forklarer. I forlængelse af det har journalisterne Martine Amalie Krog og Mette Kyed samlet 30 konkrete forslag til, hvad en kommende regering skal gennemføre på klimaområdet, for at kunne kalde sig grøn. Forslagene er indsamlet fra forskere, interesseorganisationer og borgere.

Kulturjournalist Lone Nikolajsen anmelder valgkampen og gennemgår højdepunkterne, og journalist Mette-Line Thorup fortæller om de sidste dage op til valget, hvor hun har fulgt Dansk Folkeparti. Det var slutningen på en epoke for partiet – og i dansk politik.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et meget fint indslag, fra Radio Information
som sætter ugen i perspektiv. et forslag brug
et par ord, på kommentar sporet, når i taler om
artikler.