Podcast
Læsetid: 1 min.

Bruno Latour i ny podcast: Vi skal tænke fuldstændig anderledes for at løse klimakrisen

Vi skal droppe vores vanetænkning og udvikle et helt nyt politisk kompas, hvis vi skal redde planeten, siger den franske filosof Bruno Latour i podcasten ’Europæiske Ideer’
Bruno Latour i samtale med Nikolaj Schultz.

Bruno Latour i samtale med Nikolaj Schultz.

Lars Krabbe

Redaktionen
24. juli 2019

Klimakrisen kræver nye måder at tænke og forstå politik, mener den franske filosof og antropolog Bruno Latour. Han mener, at vi må gøre op med vanetænkningen og udvikle et nyt politisk kompas, hvis vi skal redde planeten.

Klassekampen er i det 21. århundrede rykket ind i en geo-social arena, hvor alle grænser er udvisket. Det er de fattigste, der rammes hårdest af klimaforandringerne, og de gamle nationalstaters tankesæt er ikke rustet til at håndtere klimakrisen.

I maj gæstede Bruno Latour Den Sorte Diamant i København til en samtale med den danske sociolog og ph.d.-stipendiat Nikolaj Schultz. Samtalen tog udgangspunkt i Latours seneste bog Ned på Jorden, hvori han undersøger forbindelserne mellem ulighed, globalisering og den omfattende miljøkrise.

I serien Europæiske Ideer diskuterer førende tænkere Europas fremtid. Samtalerne foregår på engelsk. Podcastserien er udviklet i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og er optaget under foredraget på International Forfatterscene i Dronningesalen på Den Sorte Diamant.

 

Podcast

Europæiske Ideer

Europæiske Ideer er en podcastserie, hvor førende tænkere præsenterer perspektiver, analyser og fortællinger om et Europa i forandring. Samtalerne foregår på engelsk.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Randi Christiansen

En gammel mand som lægger hånden på et i dette tilfælde ungt menneske er bare fysisk intimiderende, hvilket den unges kropssprog vidner om. Bvadr