Læsetid: 1 min.

Podcast: De nye EU-topposter og FBI-afsløringer om Martin Luther King

Ugens Radio Information vender både en ubehagelig side ved Martin Luther King, som FBI-dokumenter har afsløret, og den demokratiske skandale som valget til topposterne i EU viste sig at ende som
Ugens Radio Information vender både en ubehagelig side ved Martin Luther King, som FBI-dokumenter har afsløret, og den demokratiske skandale som valget til topposterne i EU viste sig at ende som
5. juli 2019

Så fik vi endelig besat de EU-topposter, men kønt var det ikke. I hvert fald ikke ifølge vores europakorrespondent Christian Bennike, der på lederplads torsdag kaldte valget en »demokratisk skandale«. Christian er faktisk skide sur. Jeg ringer til ham i et ferieramt Bruxelles.

Jeg ringer også til vores mand i Tyskland – pt. ferierende på en ikke nærmere bestemt alpetop – Matthias Sonne og spørger ham, hvad vi ved om hende, der løb med den store pokal: Kommende formand for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen.

Og så skal vi tale om en vanskelig sag. Nyligt frigivne FBI-dokumenter afslører nemlig tilsyneladende stærkt ubehagelige sider af borgerretsforkæmper Martin Luther King, herunder et referat af et aflytningsbånd, hvor man angiveligt kan høre King grine og komme med anvisninger, mens hans ven voldtager en kvinde. Men er FBI en troværdig kilde? I så fald: Hvad skal vi stille op med den viden? Mathias Sindberg kommer forbi og fortæller.

Chefredaktør Rune Lykkeberg er her jo også. Han så i sidste uge de første debatter mellem de demokratiske kandidater til det amerikanske valg i 2020. Så hvem ligner lige nu den bedste kandidat til at smide Trump på porten? (Spoiler: Kamala Harris, se’føli).

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Både Bidden og Camela Harris modtager Wall Street penge. Camela Harris har desuden en fortid hvor hun advokerede for hårde straffe mm. Tror hun mere er en pleaser, og det er farligt hvis der skal ændres noget.
Her hendes ‘ikke svar’ på diss spørgsmål, men I stedet forsøg på ‘respekt for hendes position’ i et CNN intervIew for nyligt https://youtu.be/HMlrGte-RmM