Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Redaktionen
10. oktober 2019

Mogens Jensen

Østersøens fiskerikrise truer nu Bornholms kystnære småfiskere på levebrød og livsform, advarer fiskeriministeren. Krisen skyldes klimaændringer, forurening, sælinvasion, torsk, der ikke vokser sig store, og rekordlave EU-kvoter.

Kristalina Georgieva

Den nytiltrådte bulgarske IMF-chef konstaterer i sin første tale, at verdensøkonomien aktuelt er indtrådt ’i synkroniseret tilbagegang’. Hun spår, at 90 procent af verden følgelig vil opleve den laveste økonomiske vækst i et årti.

Transaktivister

En gruppe ældre lesbiske er udelukket fra Kvindehuset i København, som nogle af dem ellers selv var med til at oprette. Bag blokaden står en gruppe queer-militante, der vender sig imod ’bioessentialismen’ i klassisk lesbisk identitet.

John Goodenough

For sit uvurderlige bidrag til at udvikle genopladelige lithium-batterier, der er så uundværlige i det moderne menneskers online-enheder, hædres denne 97-årige forsker med Nobel-prisen i kemi. Han er ældste nobelpristager til dato.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her