Læsetid: 1 min.

FOLK

24. oktober 2019

Marielle Franco

I dag uddeler Europa-Parlamentet sin årlige pris for ’tankefrihed’, Sakharov-prisen. Muligvis må den uddeles posthumt. En nomineret favorit er i al fald den sorte brasilianske LGBT-aktivist Marielle Franco, der blev myrdet i 2018.

Ammitzbøll-Bille

Mens taberen af slaget om Liberal Alliances frisind nu overvejer sin fremtid i dansk politik, står så meget klart: Med mikropartiets reduktion fra fire til tre mister det Folketingets årlige sekretariatsstøtte på 3,2 millioner kr.

Depressionsramte

I dag for 90 år siden var det ’Sorte Torsdag’ på Wall Street, New York – en dyster dato, som indvarslede en fatal depressionstid. Historien om, at fortvivlede spekulanter derpå styrtede sig i døden fra skyskrabere, er dog en and.

Franco

I dag exhumeres de jordiske rester af den spanske generalissimo, der fremover ikke længere får lov til at hvile i fred i et æresmausoleum i De Faldnes Dal side om side med 34.000 af de borgerkrigsofre, han selv bar en hovedskyld for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu