Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Redaktionen
24. oktober 2019

Marielle Franco

I dag uddeler Europa-Parlamentet sin årlige pris for ’tankefrihed’, Sakharov-prisen. Muligvis må den uddeles posthumt. En nomineret favorit er i al fald den sorte brasilianske LGBT-aktivist Marielle Franco, der blev myrdet i 2018.

Ammitzbøll-Bille

Mens taberen af slaget om Liberal Alliances frisind nu overvejer sin fremtid i dansk politik, står så meget klart: Med mikropartiets reduktion fra fire til tre mister det Folketingets årlige sekretariatsstøtte på 3,2 millioner kr.

Depressionsramte

I dag for 90 år siden var det ’Sorte Torsdag’ på Wall Street, New York – en dyster dato, som indvarslede en fatal depressionstid. Historien om, at fortvivlede spekulanter derpå styrtede sig i døden fra skyskrabere, er dog en and.

Franco

I dag exhumeres de jordiske rester af den spanske generalissimo, der fremover ikke længere får lov til at hvile i fred i et æresmausoleum i De Faldnes Dal side om side med 34.000 af de borgerkrigsofre, han selv bar en hovedskyld for.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her