Læsetid: 9 min.

Forskningsminister: Der er så meget magt i forskning. Derfor er det afgørende, at integriteten er intakt

Socialdemokratisk forskningspolitik handler om, at videnskaben kommer ned på jorden og bliver relevant for danskernes hverdag, fortæller forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. En af hendes vigtigste ambitioner er at sikre den frie og uafhængige videnskab i Danmark
Klimakrisen er en af videnskabens vigtigste opgaver i dag, mener Ane Halsboe-Jørgensen. Samtidig er den ifølge hende et oplagt område, hvor danskerne skal kunne mærke, at forskningen spiller en afgørende rolle i deres hverdagsliv.

Klimakrisen er en af videnskabens vigtigste opgaver i dag, mener Ane Halsboe-Jørgensen. Samtidig er den ifølge hende et oplagt område, hvor danskerne skal kunne mærke, at forskningen spiller en afgørende rolle i deres hverdagsliv.

Sarah Hartvigsen Juncker

30. november 2019

Det skal kunne mærkes, at Uddannelses- og Forskningsministeriet for første gang i 20 år er blevet indtaget af en socialdemokrat.

Det er en af de vigtigste ambitioner for uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, der tiltrådte embedet i juni.

Ifølge hende handler socialdemokratisk forskningspolitik både om, hvilke emner man fra politisk side prioriterer at forske i – grøn omstilling og værdien af vores velfærdssamfund eksempelvis – men også mere grundlæggende om, hvilken rolle videnskaben skal spille i vores samfund.

»Jeg vil gerne arbejde for, at videnskab kommer meget mere ned på jorden og bliver relevant og vedkommende for helt almindelige danskeres hverdag. Det er også vejen til, at vi i fællesskab som land kan se gevinsten af at prioritere så mange midler til forskning og udvikling,« siger Ane Halsboe-Jørgensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Ane Halsboe-Jørgensen. Det bedste du kan gøre for samfundet, danskerne og forskningen er at sætte universiterne fri, som de var engang. Lad forskerne vælge deres egne bestyrelser og egen ledelse. Lad dem vælge hvad de vil forske i og hvordan. Lad være med at tro at politisk indblanding gavner, det gør det ikke. Jo mere selvstyrende et Universitet er jo mere produktivt, jo mere relevant bliver forskningen og jo mere gavner det os alle sammen. Jo mere politikerne og industrien blander sig jo mere elendigt bliver resultatet. Se bare på Oksekødsrapporten, Århus Universitet er jo kørt halvt i sænk af den skandale. De kan ikke tåle flere i den kaliber, så kan de lige så godt bare lukke og slukke.
Hvis du vil huskes for at have gjort en forskel, så sæt Universiteterne fri.