Podcast
Læsetid: 1 min.

Kinesisk genopdragelse, ny kurs fra twitter og Jonas Eikas skideballetakketale

Radio Information er klar. Klar til samtaler om livet i de kinesiske genopdragelseslejre i landets nordvestlige provins Xinjiang, Jonas Eikas opsang til statsministeren og Twitters valg om at sløjfe politiske annoncer
Arkivfotos.

Arkivfotos.

Redaktionen
1. november 2019

I denne uge udkommer Moderne Tider i en særudgave med tyve fortællinger om livet i de kinesiske genopdragelseslejre i landets nordvestlige provins Xinjiang. Her er hundredtusinde mennesker fra de muslimske minoriteter interneret og gennemgår såkaldt genuddannelse – og tortur. 

Den amerikanske journalist Ben Mauk har gennem rejser til grænselandet i Kasakhstan indsamlet vidnesbyrd fra tidligere fanger og pårørende til internerede. En kvinde har mistet tre sønner og 14 børnebørn, en mand sin kone, et lille barn sin mor. Andre er undsluppet, men er blevet tortureret, ydmyget og forsøgt hjernevasket.

Hør redaktør Mikkel Vuorela fortælle om det kinesiske genopdragelsesprojekt af op mod to millioner mennesker. Og hør et uddrag af 31 årige Rahima Senbais vidensbyrd.

Og så var det ugen, hvor den danske forfatter Jonas Eika modtog Nordisk Råds Litteraturpris og valgte at bruge anledningen til at sende en slagside mod en feststemt statsminister. I Danmark trives »statsracismen«, sagde forfatteren og opfordrede til at lukke udrejselejrene. Var det tog til tiden eller langt over grænsen? Jeg spørger litteraturanmelder Lone Nikolajsen.

Og sidst, men ikke mindst kommer Rune Lykkeberg forbi og har en optur over, at Twitter nu vil forbyde politiske annoncer. En lidt billig omgang, fordi det så absolut gør mere naller på konkurrenten Facebook, men ikke desto mindre en god omgang.

 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Hvordan dækker man MeToo-sager, og hvad vil Tysklands regering?

  3. december 2021
  Denne uges Radio Information handler om de overvejelser, Information har gjort sig i forbindelse med dækningen af den sexistiske og grænseoverskridende kultur på TV 2. Og så skal vi tale om den nye tyske regering og får anmeldt årets julekalender "Kometernes jul"
 • Podcast: Det er hverken nemt at være George Harrison eller socialdemokrat

  26. november 2021
  I denne udgave af Radio Information anmelder Christian Monggaard den nye dokumentarfilm ’The Beatles: Get Back’, Lars Trier Mogensen udlægger ugen for både de danske og de svenske socialdemokrater, og Rune Lykkeberg har en optur over international kvindetennis, der siger fra over for Kina
 • Podcast: Atomkraftens europæiske renæssance

  20. november 2021
  Denne udgave af Radio Information handler om de franske planer om en massiv udbygning af A-kraften og det stemningsskifte, der er ved at ske på EU-niveau. Og om den nye film ’Ghostbusters: Afterlife’, der sendte vores filmredaktør på en følelsesmæssig tidsrejse
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her