Læsetid: 1 min.

Podcast: En finanslov, der ikke er grøn nok, og et kunstår, der gik

Vi nørder igennem med finansloven. Er den grøn nok? Bred nok? Rød nok? Vi taler med Rune Lykkeberg og Anton Geist. Og så skal vi tale om revolutionen i Iran med Lasse Ellegaard. Slutteligt zoomer vi ind på året, der gik i kunstverdenen med kunstredaktør Maria Kjær Themsen
Vi nørder igennem med finansloven. Er den grøn nok? Bred nok? Rød nok? Vi taler med Rune Lykkeberg og Anton Geist. Og så skal vi tale om revolutionen i Iran med Lasse Ellegaard. Slutteligt zoomer vi ind på året, der gik i kunstverdenen med kunstredaktør Maria Kjær Themsen

Ritzau/Scanpix

6. december 2019

Kære Lytter

Vi er i en undtagelsestilstand. Forskerne siger det, EU siger det, og hvis du orker at lytte til din mave, så siger den det samme. Alligevel opfører vi os, som om alting er ved det normale. Det gælder også for den netop indgåede finanslovsaftale, skriver Rune Lykkeberg i en leder denne uge. 

»Den politiske normaltilstand er i dag en slags rullende fortov, som bevæger os mod uoverskuelige klimaforandringer med uforudsigelige konsekvenser for vores natur og samfund.« 

For godt nok var finansloven noget grønnere end sine forgængere, men små grønne skridt er i praksis tilbageskridt.

»For den finanslov, der i normaltilstanden ville være skridt i den rigtige retning, bevæger os i undtagelsestilstanden længere og længere fra det, vi ved, vi skal gøre.« 

Så grøn nok er den ikke. Men er den så bred nok og rød nok? Anton Geist udlægger teksten

Og så skal vi tale om Iran. For i denne uge kom en rapport fra Amnesty International, der satte tal på, det man formodede: At det iranske præstestyre i skikkelse af revolutionsgarden brugte meget brutale metoder, da de for nylig slog det folkelige oprør ned, som havde bredt sig til store dele af landet. Men hvad afspejler den strategi? Kan det lykkes for styret at proppe trolden tilbage i æsken? Og hvad betyder det for Irans rolle i regionen? Lasse Ellegaard kommer i studiet.

Sidst – men virkelig ikke mindst – skal vi tale om dansk kunst i året, der gik. Kunstredaktør Maria Kjær Themsen skrev i denne uge en opsamling af ti ting, der definerede kunstverdenen anno 2019. Hun kommer forbi med en håndfuld af dem – jeg kan afsløre, at vi taler kvindelig vrede. Grrr …

Og god weekend.

Anna

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Stooop! Vi risikerer at ødelægge stjernehimlen for altid

  23. maj 2020
  Hvis vi ikke ønsker, at nattehimlen skal være et menneskeskabt lysshow, skal der reageres på den stigende kommercielle aktivitet i rummet. Hør, hvordan det hænger sammen i denne uges Radio Information. Og om skattely i coronatider. Om DR’s fejring af genforeningen. Og om, at de gode vinder til sidst. Hvis du tror Lykkeberg
 • Podcast: Støjbergs ulovlige instruks endevendes, optur over Michael Jordan, og Stine Pilgaards nye roman er en fryd

  15. maj 2020
  I denne udgave af Radio Information ringer jeg til Ulrik Dahlin i en pause under Instrukskommissionens afhøringer, taler med vores udsendte i Berlin om dramaet om Tyskland vs. Den Europæiske Centralbank, nyder Lone Nikolajsens fryd over noget hylemorsom dansk litteratur og prøver at forstå, hvorfor Rune Lykkeberg har optur over Michael Jordan
 • Podcast: Mere åbenhed! Mere grøn omstilling! Mere surdej!

  9. maj 2020
  I denne udsendelse skal vi tale om en ny rapport, der viser, at vi faktisk kan leve op til vores klimamål – uden at gå bankerot imens. Vi skal tale om regeringens manglende åbenhed i forhold til datagrundlaget for beslutninger under coronakrisen. Vi skal se på Informationslæseren i dansk fiktion – jeg kan afsløre, at det ikke er et entydigt flatterende portræt. Og SÅ skal vi tale om og dufte til ... surdej.
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu