Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Australien brænder, og de nye 20’ere brøler på forandring

De australske klimabrande peaker lørdag, anslår myndighederne. Men hvornår er de massive nok til for alvor at anspore til handling? Det spørger vi blandt andet om i denne årets første Radio Information
De australske klimabrande peaker lørdag, anslår myndighederne. Men hvornår er de massive nok til for alvor at anspore til handling? Det spørger vi blandt andet om i denne årets første Radio Information

Sean Davey/Sofie Holm Larsen/Saeed Khan

Redaktionen
3. januar 2020

Velkommen til 2020, velkommen til hverdagen, velkommen til Radio Information!

Vi lægger benhårdt ud med de australske naturbrande – dem, der i stigende grad får betegnelsen ’klimabrande’ på de sociale medier i den kamp om ord, som den grønne omstilling i vores hoveder også er. Men er det dem, der kan få verdens største eksportør af kul til at vågne op? Jørgen Steen Nielsen fortæller.

Det gør Tue Andersen Nexø også. Vi tager nemlig allersidste hug i vores begivenhedsorienterede litteraturhistorie 20 før 20. Denne gang om året, hvor psykiske sygdomme fylder på en hel ny måde: Tiden, hvor de syge insisterer på at have noget, at skulle have sagt. 

Forresten så er eksperimentet jo slut – i hvert fald i denne omgang for gaaad vide om der ikke både kommer en bog og en podcastserie. Men du kan læse her, hvilke foreløbige overvejelser de tre kritikere gør sig omkring det at skrive litteraturhistorie med begivenheder som omdrejningspunkt. 

Og så har Rune Lykkeberg ramt det nye årti løbende og optursagtigt. Han har simpelthen en optur over det, vi går i møde. For de nye 20’ere brøler på forandring, og vi leverer, forudser han.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ulrik Hermann

Hvornår finder vi ud af i Danmark at kernekraft er svaret på problemet. Det er den sikreste og mest miljøvenlige energi der findes, men vi vil hellere have energi som vinden blæser. SUK. Frankrig er ved at bestille 6 nye kernereaktorer, og det bør vi også kunne. Det er ikke tilfældigt at Frankrig, Norge og Sverige har den mest miljøvenlige elproduktion, for de tre lande har næsten udelukkende vandkraft og kernekraft. Vi burde have bygget i 60erne, men bedre sent end aldrig. Det kan vi altså gøre bedre i Danmark.