Læsetid: 1 min.

Podcast: Folketingets flyveture, rigsretssagen mod Trump og filmspas med Hitler

I denne uge forklarer Rune Lykkeberg hvordan en Rigsretsag fungerer i USA, Bo Elkær og Ulrik Dahlin har set på, hvor meget vores folkevalgte flyver og Christian Monggaard har set ’Jojo Rabbit’
I denne uge forklarer Rune Lykkeberg hvordan en Rigsretsag fungerer i USA, Bo Elkær og Ulrik Dahlin har set på, hvor meget vores folkevalgte flyver og Christian Monggaard har set ’Jojo Rabbit’

Ritzau/Scanpix

17. januar 2020

Kender du dine folkevalgtes klimaaftryk?

Det gør vi heller ikke, men vi kan i lørdagens avis i hvert fald fortælle, at Folketingets medlemmer i perioden 2015-2019 fløj det, der svarer til 10 gange frem og tilbage til Månen. Eller opgjort mere jordnært: 189 gange rundt om Jorden.

Men så har de vel betalt klimakompensation? Nope. Bo Elkjær og Ulrik Dahlin har sat en robot til at indsamle data om de forfløjne parlamentarikere samt grebet den gode gamle knogle og ringet til dem for at høre, hvad de synes om, at deres arbejdsplads ikke kompenserer for den udledning som deres aktivitet medfører. De to gravere besøger mig i studiet.

Det er den første grund til at høre Radio Information i denne uge. Den anden grund er, at Rune Lykkeberg tager os i skole: rigsretssagskole. For i denne uge indleverede Nancy Pelosi langt om længe det endelige anklageskrift mod præsident Donald Trump til Senatet. Så nu kører bussen. Men hvordan kører sådan en bus helt konkret? Lyt med og bliv klogere.

Og som belønning får vi en lille optur over, at der endelig kom gang i valgkampen mellem de gamle kammersjukkere Warren og Sanders. Move over the Kardashians. Det er vores nye favoritreality-tv.

Og dæleme om der ikke også er en tredje grund til at lytte med! Christian Monggaard er her for at tale om Jojo Rabbit, den nye nazikomedie af den newzealandske instruktør Taika Waititi. Man griner og græder. Med Hitler. Eller dvs. med Hitler som den 10-årige dreng Jojo’s fjollede usynlige ven.

PS Hvis du bliver hængende til allersidst i programmet, finder du ud af om det på to dage lykkes for mig at lære første sonet i Inger Christensens sonetkreds Sommerfugledalen. Og du får også et bud på, hvorfor det rager andre end mig.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu