Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Portrættet af Josephine Fock, filmen om Fox News-bossen og dommen over Weinstein

I denne uge sender vi kritikken af metoderne bag portrættet af Alternativets nye leder videre til indlandsredaktør Anton Geist. Vi spørger Rune Lykkeberg, om Harvey Weinstein fik som fortjent. Og om hvad Christian Monggaard synes om den nye film ’Bombshell’ og Fox News’ fader
Ritzau/scanpix, Sigrid Nygaard og fra filmen.

Ritzau/scanpix, Sigrid Nygaard og fra filmen.

Redaktionen
28. februar 2020

Debatten har været livlig i halen på det portræt af Josephine Fock, vi bragte sidste lørdag. Ikke mindst har flere kritiseret brugen af de anonyme kilder, som fortæller om en intimiderende ledelsesstil hos Alternativets nye leder. Men hvornår er det egentlig okay at bruge anonyme kilder? Og hvilke overvejelser gør en redaktør sig i den sammenhæng? Indlandsredaktør Anton Geist kommer i studiet.

Og så blev det ugen, hvor den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein blev dømt for to seksuelle overgreb. En alt for mild dom, mener nogle. I det mindste en dom, indvender andre. #MeToo-bevægelsens modstandere fik i hvert fald ikke det skyts, som en frikendelse ville have været. Hør chefredaktør Rune Lykkeberg om dette foreløbige juridiske punktum i den sag, der startede #MeToo.

Og vi bliver i samme spor med ugens store film. Bombshell. Det er fortællingen om Roger Ailes – manden bag den højresnoede amerikanske nyhedskanal Fox News’ succes. Men det er også fortællingen om en mand, der brugte sin magt og sine omgivelsers stiltiende accept til at misbruge kvindelige medarbejdere seksuelt. Christian Mongggard har set filmen.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ang Weinstein.
I aftes blev franskmændene mindet om at Metoo ikke har haft den ringeste effekt i den franske filmindustri.
En sand mediestorm Løfter sig imod deres Cesar uddeling, for at give en filmpris til manden som har taget flugten fra pædofili-anklager og fundet helle i Frankrig.
Selv den sjove friske værtinde for showet, som ellers gik til humoristisk til stålet ang. overgreb på unge kvindelige skuespillere og børn, forlod sin post og gik, da Polanskis navn blev nævnt som vinder for bedste film, Dreffus affæren(en noget omskrevet/opdigtet version). Hun skrev hurtig på sin Instagram ‘ ecoeurée’, som kan oversættes ‘Væmmes‘.
Også en af Frankrigs mest feterede skuespillerinde forlod sin plads med flere andre, og klappede vredt på vej ud: ‘bravo la pedophilie’!
Hun kom i december frem med historier om overgreb da hun var 13, ligesom en anden i efteråret kom frem med et voldeligt overgreb fra Polanski da hun var 17.
Se selv på twitter under # Cesar de la honte, (den flove cesar )

Jo pædofilen Polanski som har utallige børn på samvittigheden er ikke straffet, men bliver hyldet af et fransk akademi, helt på linie med fransk politis politik og landets eksklusive elite, hvor anmeldelser om overgreb på kvinder og børn, ofte ikke bliver modtaget af politiet, og endnu sjældnere efterforsket.

Jens Christensen

Godt der er en højtæret dommer til stede et sted som her. Hvad skulle man dog ellers som almindelig lægmand kunne forholde sig til? At Rittenband åbenlyst i tidernes morgen var en urimelig vendekåbe? At der for lang tid siden er indgået forlig med Gailey? At en hel liste af europæiske lande ikke har villet udlevere Polanski? Hvem ved - måske Polanski sågar er skyld i Tates død? Alt kan jo påstås i en sladderspalte-stil.