Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

Redaktionen
5. maj 2020

Trine Bramsen

Forsvarsministeren er på 75-året for befrielsesdagen behørigt beskæftiget med at nedlægge kranse for at ære de faldne, der satte livet til i kamp mod besættelsesmagten. Militært gjorde de ikke stor forskel, moralsk gjorde de en enorm.

Nick Hækkerup

Kvindeorganisationer overrækker i dag breve fra 1.338 danskere til justitsministeren med krav om en ny voldtægtslov, der vil kriminalisere sex uden eksplicit samtykke. Også en sådan lov kan fungere som vital moralsk signalgivning.

Yahya Hassan

Den unge aarhusianske poet, der digtede med store bogstaver og skrev sig ind i dansk litteraturhistorie som 10’ernes mest originale talent, begraves i dag på den muslimske gravplads i Aarhus V – mindet og savnet er uudslettelige.

Hella Joof

»Hellere flytte ud på en øde ø i Nordøstgrønland og fange sin sæl selv« end at leve i et samfund, hvor »voksne politikere skælder ud«, erklærer denne filminstruktør om de i en coronatid så frihedshæmmende kollektive pålæg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her