Læsetid: 1 min.

Video: Rune Lykkeberg interviewer Thomas Piketty

Den 27. maj interviewede Informations chefredaktør Rune Lykkeberg den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty på en internetkonference arrangeret af DJØF og Information. Se eller gense den digitale samtale her
Den 27. maj interviewede Informations chefredaktør Rune Lykkeberg den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty på en internetkonference arrangeret af DJØF og Information. Se eller gense den digitale samtale her

Tor Birk Trads

8. juni 2020

Piketty og Lykkeberg sidder på hver deres kontor i henholdsvis Paris og København og taler om Pikettys nyeste bog Kapital og ideologi, der på en gang genfortæller verdenshistorien, skarpt kritiserer nutidens politik og dristigt giver et bud på et nyt og mere fair økonomisk system.

Sammen sætter de fokus på EU og vigtigheden af demokratiske beslutningsprocesser, en social retfærdig model for Europa og behovet for en offentlig samtale om de beslutninger, der bliver vedtaget i EU.

Piketty peger også på, at vi skal være opmærksomme på nationalisme: »Den findes også blandt centrum-højre- og centrum-venstre-politikere i små velstående lande, som skaber et billede af, at folk i Syden er dovne, og dem vil man ikke betale til.«

Se hele interviewet her:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu