Læsetid: 1 min.

Langsomme samtaler om verdens virkelige tilstand: Bo Lidegaard og Rune Lykkeberg

Vi skal have Europa, USA og Kina til at arbejde forpligtende sammen, hvis vi skal undgå de værste klimaødelæggelser, fortæller historiker Bo Lidegaard i denne særudgave af Radio Information. Han svarer også på, hvordan man så gør det ...
Vi skal have Europa, USA og Kina til at arbejde forpligtende sammen, hvis vi skal undgå de værste klimaødelæggelser, fortæller historiker Bo Lidegaard i denne særudgave af Radio Information. Han svarer også på, hvordan man så gør det ...
31. juli 2020

Kære læser & lytter

Jeg er så heldig at være omgivet af en masse, som ved mere, end jeg gør, og som godt kan lide at diskutere verdens virkelige tilstande. Og når der sker noget, jeg har svært ved at forstå, og det gør der ofte, sender jeg som regel et par af dem en sms med et spørgsmålstegn. Ofte får jeg gode og klare svar på sms. Men endnu oftere bliver sms’en anledning til lange telefonsamtaler, som ikke sjældent ender med, at vi aftaler at mødes og drikker en kop kaffe og tale videre.

En af dem, jeg skriver og taler mest med, er min forhenværende chef og nuværende ven, Bo Lidegaard. Og det er efterhånden blevet en sommertradition, at jeg hvert år tager ud og besøger ham i hans sommerhus og spørger til de helt store linjer i verden. Jeg tager en båndoptager med og deler hans svar med dem, der vil lytte med i den sommerserie, vi kalder ’Langsomme samtaler om verdens virkelige tilstand’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske er det mig der er helt galt på den....? men jeg har aldrig kunnet se hvorfor Bo Lidegård får lov til at fylde så meget i medierne. Det meste af det han siger, er det vante radikale på-den-ene-side-og-på-den-anden side katten om den varme grød.
Jo vist har han lært en masse flotte ord og begreber, men hvad har han ellers i rygsækken? Hans tid på Politiken var ikke just noget at skrive hjem om, og før den tid, var han - sin viden og indsigt til trods - villig til at gå i Anders Foghs og Lars Løkkes sold, hvilket har diskvalificeret ham siden da.
For slet ikke at tale om hans indsats på COP-15 - betinget af en - øh - blind loyalitet overfor USA, var medvirkende til at COP-15 kæntrede, jvfr. Per Meilstrups Kampen om klimaet"
Hvordan kan HAN bidrage med noget brugbart i Inf.?