Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: En computer kan spille skak som et menneske. Men kan den opføre sig som et?

Der er store forventninger til kunstig intelligens i fremtiden. Professor Thomas Bolander om, hvorvidt og hvordan de kan indfries
Der er store forventninger til kunstig intelligens i fremtiden. Professor Thomas Bolander om, hvorvidt og hvordan de kan indfries

Jesse Jacob

Redaktionen
10. juli 2020

Med udviklingen af kunstig intelligens har computere i dag overtaget en række af de funktioner, som mennesker tidligere tog sig af. De står for lagerarbejdet hos Amazon, og holder øje med, hvad du lægger ud på Instagram og Facebook. Men de er også i stigende grad flyttet ind på hospitaler og advokatkontorer, de bevæger sig rundt i trafikken og er så småt begyndt at flytte ind i vores private hjem. Her skal de kunne omgås og forholde sig til mennesker – de skal kort sagt have situationsfornemmelse.

Det stiller særlige krav til deres sociale intelligens.

Professor i logik og kunstig intelligens ved DTU Thomas Bolander forklarer i denne podcast, hvad der skal til for at give fremtidens systemer med kunstig intelligens sociale evner, så de kan indgå i et samspil med mennesker.

Podcast

Moderne Ideer

Moderne Ideer fra Information leverer svar på vor tids største udfordringer fra de mennesker, der ved allermest om dem.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jens Jørn Pedersen

At tale om kunstig intelligens er at nedvurdere menneskets evne. Men at man kan lave maskiner, der kan overtage menneskenes trivielle slavearbejde, det er absolut muligt.
At påstå, at kunstig intelligens kan erstatte menneskets intelligens, er at misforstå menneskets muligheder. Men man kan opdrage og indlære et menneske til at ligne en maskine, det er dog svært, selv om mange, også folkeskolen i nogen grad, forsøger!

Daniel Joelsen

Netop filtreringen af sociale medier viser hvor afstumpet filtreringen fungerer. Hvis målet er at fjerne 80% af ulødigt trafik, så er man vel i mål. Men at de samtidigt fjerner 20% helt normale beskeder er vel uacceptabelt? Det kan man vel ikke kalde intelligens?

Jan Fritsbøger

man må da virkelig ikke håbe at kunstig intelligens begynder at opføre sig som mennesker, så vil den jo nærmest være skadelig, alle de fejl og mangler vi har skal man da ikke indbygge i maskiner,
men det ville da ikke undre mig hvis man indbyggede grådighed i AI bare så den kan "optimere" indtjening, det gør man jo sådan set allerede når man laver non-intelligent trading-software til automatisk aktiehandel.
ps. har ikke hørt podcasten.