Læsetid: 1 min.

Langsomme samtaler om klimaets virkelige tilstand: Jørgen Steen Nielsen og Rune Lykkeberg

Jørgen Steen Nielsen forklarer hvorfor han ikke kan lade være med at være håbefuld i kampen mod klimaforandringerne i den fjerde specialudgave af Radio Information, hvor Rune Lykkeberg er vært
Jørgen Steen Nielsen forklarer hvorfor han ikke kan lade være med at være håbefuld i kampen mod klimaforandringerne i den fjerde specialudgave af Radio Information, hvor Rune Lykkeberg er vært
7. august 2020

Kære lyttere & læsere,

Jeg har lovet jer en overraskelse. Og i dag afslører vi, hvad den er. Det kommer lige om lidt.

Vi har lavet tre langsomme samtaler om verdens virkelige tilstand. Den første var med Ditte Brasso Sørensen om Europa, den med Simone Aaberg Kærn om pandemien og den tredje var med Bo Lidegaard om de store linjer i verden. Dem kan du stadig nå at høre. Men det mest radikale tema har jeg gemt til den fjerde og sidste samtale: klima.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Nielsen
  • Torben K L Jensen
Pia Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Albatros Olsen

Jeg husker tydelig at man i 2009 talte med store bogstaver om at indholdet i atmosfæren ikke måtte overstige 400 parts per million.For så ville vi have overskredet en grænse, der kunne sætte gang i voldsomme klimaforandringer, og der ville ikke være nogen vej tilbage , hvis det tal blev overskredet.

Det er naturligvis forlængst sket, men de gamle "alarmklokker" er sidenhen blevet sat helt ud af brug her.
Det forekommer mig at grænserne hele tiden bliver rykket i en mere optimistisk retning, samtidig med at de konservative skøn og estimater hele tiden bliver gjort til skamme, fordi de aldrig har holdt en meter.
Bortset set fra lige at berolige befolkningen lidt endnu.
Som udgangspunkt vil jeg gerne være en optimist, men det er jeg langtfra her.